در نیمه اول امسال میزان صادرات استان اردبیل ۱۰۸ درصد رشد داشته و به بیش از ۱۴۸ میلیون دلار رسیده است.
وی تصریح کرد: در نقطه مقابل صادرات و حجم بالای محصولاتی که از گمرکات استان به کشورهای همسایه صادر شده، ما با کاهش حجم واردات تا ۳۵ درصد روبهرو هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل رویکرد نظام صادراتی کشور را در بخش محصولات غیرنفتی تقویت و تنوعبخشی به بازارهای هدف و همچنین تنوع محصولات صادراتی اعلام کرد و گفت: به رغم شرایط تحریم اقتصادی و تجاری اعمال شده علیه ایران و ضرر و زیانی که سرمایهگذاران و تولیدکنندگان بر اثر کرونا مواجه شدند، ما با حجم زیادی از صادرات محصولات به ویژه در بخش کشاورزی، صنایع فرآوری و محصولات گلخانهای روبهرو بودیم.
صادقی افزود: بیش از ۴۰ درصد کالاهای صادراتی استان در بخش صنعتی و ۵۲ درصد در بخش کشاورزی و مواد غذایی بوده و سایر محصولات نیز معدنی، فلزی و همچنین شیمیایی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: شرایط استان اردبیل و گمرک بیلهسوار در صادرات محصولات به کشورهای همسایه به ویژه آذربایجان، گرجستان، عراق و افغانستان شرایط مناسبی را برای تجار ما فراهم کرده تا بتوانند صادرات خود را داشته باشند.
صادقی عمده کالاهای وارداتی را نیز مربوط به مواد اولیه و ماشینآلات خط تولید واحدهای تولیدی اعلام کرد و ادامه داد: در استان اردبیل بیش از ۲۱۹ فقره کارت بازرگانی فعال است و با همکاری اتاق بازرگانی سعی بوده تا صدور کارت جدید و تمدید با شرایط تجاری استان متناسب باشد.
وی همچنین به فعالیتهای حوزه معدنی نیز اشاره کرد و گفت: با راهاندازی کارخانه فرآوری کنسانتره مس و مولیبدن در مشگینشهر سعی بر این است تا از ذخایر ۱۶۰ میلیون تنی معدن مولیبدن، مس و طلا در مشگینشهر به صورت مطلوب استفاده شده و فرآوری محصولات انجام شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت را جلوگیری از خامفروشی محصولات معدنی و کمک به اشتغال و توسعه اقتصادی مناطق محروم همچون استان اردبیل اعلام کرد و افزود: با راهاندازی کارخانه فرآوری محصولات معدنی در مشگینشهر که با سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد تومانی انجام شده، زمینه اشتغال ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و دو هزار نفر به شکل غیرمستقیم فراهم میآید.