-این رسانه در نظر داشت که کتاب های منتشر شده حوزه معدن و صنایع معدنی را جهت استفاده خوانندگان و علاقمندان مطالعه ارائه نماید. در این بخش به معرفی کتاب "روشهای استخراج زیرزمینی (زغالسنگ)" می پردازیم.
معدن، بیتردید، یکی از منابع مادر و بسیار مهم هر کشوری به شمار میآید. هرچند ممکن است سهم معادن در تولید ناخالص ملی به ظاهر اندک باشد، اما رونق آن در افزایش میزان تولید صنایع دیگر تأثیر فراوان دارد و بسیاری از این صنایع بدان وابستهاند. به همین جهت توجه خاص به معادن، تأثیری قابل ملاحظه بر وضعیت اقتصادی کشورها میگذارد.
در ایران این موضوع اهمیت دوچندان دارد زیرا رونق معادن میتواند اقتصاد کشور را از حالت تک محصولی بودن نیز خارج کند. ایران از نظر ذخایر معدنی بسیار ثروتمند است و بهرهگیری علمی و صحیح از این منبع عظیم میتواند سبب رشد اقتصادی و بهبود سطح زندگی مردم گردد.
زغالسنگ یکی از منابع مهم انرژی جهان و اولین سوخت فسیلی است که توسط بشر به عنوان منبع اصلی انرژی مورد استفاده قرار گرفت. اگرچه میزان تولید و مصرف زغالسنگ طی قرنهای گذشته به دلایل اقتصادی دستخوش نوساناتی شده ولی در روند تولید جهانی آن همیشه سیر صعودی داشته است. موارد مصرف فراوان این ماده معدنی باعث شده است که زغالسنگ یکی از مهمترین و با ارزشترین موادمعدنی به شمار آید.
به طور کلی منابع معدنی و از جمله زغالسنگ جزو منابع طبیعی محدود و تجدیدناشدنی شمرده میشوند. حتی میتوان گفت که زغالسنگ، از آنجا که به صورت لایهای - آنهم لایههای نسبتا یافت میشود، میزان ذخیره کلی آن محدودتر از بسیاری مواد معدنی دیگر است. محدود بودن میزان ذخیره این منبع مهم انرژی جهان و همچنین شرایط سخت اقتصادی جهان امروز، باعث شده است تا روشهایی برای استخراج زغالسنگ اندیشیده شود که از هر حیث بالاترین بازدهی را دارا باشد. طی چند دهه اخیر، بالارفتن سطح فنآوری در صنایع جهان فراوانتر و ارزانتر شدن نفت و گاز و در نتیجه ازدیاد رقابت در بازار انرژی، براهمیت این موضوع افزوده است.
کتاب "روشهای استخراج زیرزمینی (زغالسنگ)" تالیف سید کاظم اورعی است که انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر در ۲۵۲ در سال ۱۳۹۹ آن را به چاپ رسانده است.