مدیرعامل مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران خبر داد:
اجرای ۲ طرح فرآوری از باطله ها در سنگ آهن فلات مرکزی
مدیرعامل مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران از اجرای ۲ طرح فرآوری از باطله های معدنی در این مجتمع خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سید فرهاد اسلامی با بیان این مطلب اظهار داشت: طرح سرمایه گذاری به منظور پژوهش، احداث و بهره برداری از کارخانه فرآوری با استفاده از باطله کارخانه های خردایش و دانه بندی و پرعیارسازی خشک مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران منعقد و از بهمن ۹۷ به سرمایه گذار ابلاغ شد.
وی ادامه داد: براساس این طرح، سرمایه گذار برای بررسی فرآوری از باطله کارخانه های یاد شده، ۲ سال فعالیت پژوهشی انجام داده و سپس طی ۳ سال کارخانه را احداث و طی ۲۰ سال شمسی، آن را بهره برداری می کند. مبلغ قرارداد، پرداخت ۵۵٫۱ درصد درآمد حاصل از فروش محصول تولیدی به مجتمع خواهد بود.
مدیرعامل مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران با اشاره به طرح احداث کارخانه فرآوری از باطله کارخانه های معدن، تصریح کرد: در این طرح نیز، قرارداد سرمایه گذاری به منظور پژوهش، احداث و بهره برداری از کارخانه فرآوری با استفاده از باطله کارخانه های معدن در خرداد ۹۸ منعقد شد.
وی افزود: طبق قرارداد این طرح، ۲ سال فعالیت پژوهشی، ۳ سال مدت زمان احداث کارخانه فرآوری و ۲۰ سال نیز برای بهره برداری از کارخانه در نظر گرفته شده و مبلغ قرارداد، ۵۰ درصد سهم سرمایه پذیر از ارزش فروش محصول نهایی خواهد بود.
اسلامی با اشاره به میزان استخراج و ذخایر معادن تحت پوشش مجتمع تصریح کرد: میزان استخراج معدن «چاه گز» ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تن، «میشدوان» ۱۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تن، «آنومالی شمالی» یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن، «زاغیها» یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن و «آنومالی آ۵» حدود ۴۸ هزار تن بوده است.
وی ادامه داد: میزان ذخیره باقی مانده معدن چاه گز ۷۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، میشدوان یک میلیون و ۶۵۴ هزار تن، «آنومالی شمالی» ۷۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن، «زاغیها» ۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و «آنومالی آ۵» ۱۷ میلیون و ۹۵۲ هزار تن است.
مدیرعامل مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران خاطرنشان کرد: میزان تولید سنگ آهن دانه بندی مجتمع حدود ۸۵ هزار تن در ماه است.
وی افزود: معدن میشدوان و آنومالی شمالی به مدت ۲۱ سال شمسی (شامل یک سال تجهیز و ۲۰ سال بهره برداری) از طریق قراردادهای بلندمدت بهرهبرداری تحتعنوان «راهبر»، به بخش خصوصی واگذار شد. مبلغ این قرارداد، ۵٫۳۱ درصد ارزش ریالی سنگ آهن استخراج شده است.