گزارش های جدید توسط بانک جهانی تأثیرات احتمالی پیش بینی رونق مداوم در فناوری های انرژی در آینده مدرنیزه شدن استفاده از مواد معدنی کم کربن را برجسته می کند.
با استفاده ازانرژی پاک باتری های بادی، پنل های خورشیدی و ذخیره انرژی به عنوان نمونه های اصلی فن آوری های امروز ی برای انرژی های کم کربن یا "انرژی سبز" ، مصرف مواد معدنی کربن دار به نحو شایسته کمتر خواهد شد. نقش رو به رشد مواد معدنی و استفاده از فلزات گوناگون در صنایع مختلف برای آینده گان دشوار خواهد کرد..
مواد معدنی چیست؟ مواد معدنی و فلزاتی که افزایش تقاضا دارند عبارتند از: آلومینیوم، مس، سرب، لیتیوم، منگنز، نیکل، نقره، فولاد و روی و مواد معدنی خاکی کمیاب مانند ایندیم ، مولیبدن و نئودیمیم. صنایع مصرف کننده از باتری های ذخیره سازی الکتریکی است ، که در آن افزایش فلزاتی از قبیل : آلومینیوم ، کبالت ، آهن ، سرب ، لیتیوم ، منگنز و نیکل – از بیشترین کاربردها برخوردار هستند . تغییرات به سمت استفاده از انرژی های کم کربن می تواند فرصت هایی را برای کشورهای در حال توسعه ایجاد کند که از مواد معدنی کمتر استفاده کنند و کشورهای دارنده مواد معدنی استراتژی های بلند مدت و قوانین جدیدی برای جلوگیری از برداشت های غیر منصفانه وضع نمایند.
ریكاردو پولیتی ، مدیر ارشد و رئیس عمل جهانی صنایع انرژی و استخراج در بانك جهانی ، گفت: "با برنامه ریزی بهتر ، كشورهای غنی از منابع می توانند از تقاضای بیشتر برای تقویت رشد و توسعه استفاده كنند." در صورت توسعه پایدار بخش های استخراج از معادن ، یک فرصت منحصر به فرد برای رشد اقتصاد خود دارند."
تقاضای آینده گان برای فلزات خاص و مواد معدنی مسلما بیشتر از جهان امروز ی خواهد بود. این تقاضا نه تنها تابعی از میزان تعهد کشورهای جهان امروزی نسبت به آینده با استفاده ازکربن کم یا انرژی پاک می باشد. فنآوری های پیشرفته کم کربن می تواند بسیار سودمند ظاهر شوند البته می توان گفت تقاضای مواد معدنی کمتر می شود ولی به شکل دیگر هم زیاد تر هم شده است در ماشین آلات و وسایل نقلیه جایگزین – از نوع الکتریکی ، هیبریدی و هیدروژن - هرکدام پیامدهای تقاضای متفاوت جدیدی از مواد فلز ی دارند: وسایل نقلیه الکتریکی به انواع لیتیوم نیاز دارند. وسایل نقلیه هیبریدی از سرب و مشتقات سرب استفاده می کنند. و وسایل نقلیه مجهز به هیدروژن از پلاتین به وفور استفاده می کنند.
مواد معدنی چیست؟ تقاضا برای فلزات و مواد معدنی
بر اساس روندهای فعلی برداشت از منابع معدنی در کل جهان ، انتظار می رود تقاضای فزاینده برای بعضی از عناصر مثل پلاتین ، منگنز ، بوکسیت و کروم شناخت منابع جدیددر آینده نزدیک حیاتی شود و چین دارنده بسیاری از مواد معدنی به عنوان یک نقاش اصلی در تولید محصولا ت معدنی با سیاست کم کربن بازی خواهد کرد. هند از نظر مواد معدنی فلزی آهن و تیتانیوم و آلیاژی فولاد در جایگاه اول هست.کشورهایی مثل اندونزی ، مالزی و فیلیپین دارای ذخایر مواد معدنی بوکسیت و نیکل هستند. افزایش فعالیت های مهمی در سریال های استخراج و تولید بهره وری و می تواند تأثیرات غالب و مهمی بر سیستم های محلی آب، محیط زیست و جوامع کارگری داشته باشد. وقتی کشورهابرای آینده معادن خود برنامه ریزی می کنند بسیار مهم و پیچیده خواهد بود که حفاظت از محیط زیست گونه های جانوری گیاهی و محیط پایدار و بازیافت مواد و دسته بندی ضایعات را در عملیات های اکتشاف استخراج و تولید و فروش و سرمایه گذاری های جدید ادغام کنند.
گزارش "نقش رو به رشد مواد معدنی و فلزات برای آینده ای با کربن کم" به منظور کمک به گفتگوی غنی تر درباره فرصت ها و چالش های کشورهای غنی از منابع که آینده ای با کربن کم ارائه می دهد ، ارائه می شود. این تحلیل برای حمایت از سیاست گذاران و سایر ذینفعان در زمینه های استخراج ، انرژی پاک و تغییرات آب و هوایی برای درک بهتر موضوعات درگیر و شناسایی زمینه های مورد علاقه مشترک طراحی شده است.
مواد معدنی چیست؟ مواد معدنی پر مصرف در جهان شامل ذغال سنگ ، آهن و بوکسیت و دارای بیشترین میزان استخراج در جهان هستند. مدرنیزه یا هوشمند سازی در کنار موضوع صنعتی شدن، افزایش مهاجرت و شهرنشینی، رشد جمعیت، تقاضای پایدار برای مواد معدنی ، فلزات و زغال سنگ از دلایل رشد تقاضای مواد معدنی شده است. حال پیش بینی تقاضای انرژی به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت در این شرایط تأکید بیشتری بر تأمین امنیت مالی و جانی در معادن، مسائل امنیتی و تأثیرات زیست محیطی می شود .
در دسترس بودن مواد معدنی حیاتی در آینده جهان هوشمند و مدرنیزه نیاز به یک برنامه ریزی جهانی دارد. دانستن محل ذخایر معدنی و درصد منابع آنها، فنآوری های لازم برای تولید و هزینه های تولید در کنار هزینه های حمل و نقل محصولات معدنی به مصرف کنندگان ضروری است. شرکت های معدنی امروزه به دنبال افزایش قابلیت های عملیاتی خود در بهره برداری بیشتر از منابع معدنی جهان پیرامون خود هستند، چنانچه پا از زمین فراتر گذاشته و در اعماق دریاها و کرات نزدیک به زمین دنبال منابع جدید می گردند. برداشت های اولیه و آنالیز شهابسنگ های پیدا شده بر روی زمین نشان از درصد آنالیز بالایی از مواد معدنی فلزی با منبع فضایی مشخص شده، دارند. چالش های استخدام مهندس های عملیاتی در معدن از جمله یافتن نیروهای متخصص وماهر ، ایجاد زیرساخت های متناسب با هر معدن ، بهبود فن آوری های بازاریابی و تمرین توسعه پایدار براساس صرف هزینه کمتر است. مواد معدنی موجود در کف بستر اقیانوس ها و بستر دریا ها خیلی شبیه به اراضی خشکی است. پس می توان دریاها را یک منبع اصلی برای تقاضای مواد مواد معدنی در سال های آتی معرفی نمود.
شهاب سنگ ها قطعاتی از اجسام متحرک در فضا هستند که به زمین می افتند. آنها از بسیاریخواص و آنالیزها شبیه به سنگهای زمین هستند . از برخورد یک شهاب سنگ با جو زمین گلوله آتشین تشکیل می شود که ناشی از برخورد سطح سنگ با هوای اطراف زمین نور زیادی تولید می کند. شهاب سنگ ها دارای عناصر گوناگونی هستند از جمله :
غلظت مواد معدنی آلومینیوم
غلظت مواد معدنی SiO2 (سیلیس) در شهابسنگ بسیار پایین است.
غلظت مواد معدنی فلز آهن نیکل مخصوصا نیکل غلظت بیشتری دارد.
غلظت مواد معدنی چند دهم درصد کبالت.
غلظت مواد معدنی وفلزات کمیاب مانند طلا ، پلاتین و ایریدیوم است.
نکته: معمولاً از آزمایش نیکل و اندازه گیری آن در سنگهای مختلف برای شناخت شهابسنگ استفاده می شود.
نکته: شهاب سنگ به شدت توسط آهن ربا جذب می شود. اگر یک سنگ به صورت طبیعی حاوی کاماکیت یا تانیت باشد یک شهاب سنگ محسوب می شود.