استخراج و بهره برداری در معادن یک شغل ذاتی با ریسک خیلی بالا است.
خطراتی از جمله فرو ریختن دیوار بلند یا دیوار کوتاه در معدن حتی استنشاق ذرات مضر در محوطه کاری عادی روزانه معدن را شامل می شود. حال خبر خوب در معادن و برداشت های بهره ورانه از معادن این است که صنعت معدن در طی دهه گذشته در زمینه بهداشت و ایمنی بهداشت حرفه ای پیشرفت چشمگیری داشته است.خبر بد قضیه این است که صنعت معدن هنوز هم یکی از بالاترین میزان تلفات را در هر بخش از معدن دارد از دست رفتن نیروی مجرب در هر رشته از معضلات کلی یک معدن است. البته کارگران در معدن از آسیب پذیری جدی تری رنج می برند
در عملیات استخراج معدن بسیاری از کارگران امکان دارد در معرض موقعیت های خطرناک قرار بگیرند. آسیب های فیزیکی وبدنی جدی از عمده آسیب های ناشی از معادن هستند کار در معادن روباز بعضی از آسب های روحی و روانی کمتری را بوجود می آورد. اما در معادن زیرزمینی استرس های بدنی بر اثر عواملی چون ناشی از بلند كردن وسایل سنگین ، لغزش و زمین خوردن ، تنفس در محیط مرطوب ضربه خوردن ماشین آلات و تجهیزات آلودگی محیطی در اثر استفاده از تجهیزات دیزلی در زیر زمین از حوادث غیر قابل پیش بیتی و پر خطر است. استخراج معدن دومین صنعت خطرناک در هرکشور است
در این بررسی 5 مورد از خطرات غیر قابل اجتناب برای شاغلان در معادن بررسی می کنیم
الف- آسیب ریه : جدی ترین خطر ممکن
ایمنی سلامت در دیوار یا سینه کار فعال معادن ضروری به نظر می رسد چنانچه از تجهیزات محافظتی به درستی استفاده نشود ذرات و گرد و غبار می توانند وارد ریه شوند و باعث مشکلات عمده سلامتی مانند ریه سیاه ، سرطان ریه و برونشیت مزمن در کارگران غیر تخصصی شود.در حالی که تعداد موارد ریه سیاه هنوز هم یک نگرانی عمده در صنعت است. همچنین، تنفس در ذرات سمی و حتی غیر سمی مثل آهک و گچ می تواند شرایط ریوی حاد را تشدیدتر و به یک معضل تبدیل کند.
ب- آسیب شنوایی
بدلیل وجود تجهیزات صنعتی در محیط معدن سطح بالای صدا یکی عوامل مخبر صوتی در محیط طبیعی استخراج است قرار گرفتن در محیط های پر سو صدا می تواند باعث کاهش تمرکز لازم و کاهش کارایی شود (می تواند یه نوعی از عادت کردن و بی اهمیت شمردم باشد که خطرآفرین است.) کارگران اکثرا در معرض سر و صدای خطرناک شغلی قرار دارند کاهش شنوایی درکارگران با سابقه کاری ده سال یا بیشتر در معادن ارتباط مستقیم دارد. یک بررسی عمومیدر معادن نشان می دهد که از هر چهار کارگر معدن یک نفر دچار کم شنوایی مربوط به شغل می باشد که بیش آمار خیلی بیشتر از هر کدام از صنایع دیگری می باشد.
ج- استرس و خستگی
کارگران معدن غالباً ساعت ها کار می کنند ، کار در محیط تکراری معدن صدمات جدی بر روی اعصاب و روان و همرمانی کارهای سخت جسمی و روحی در این معادن دلایل خستگی همیشگی کارگران معدن هست بعضی اوقات کارگران تمام وقت کاری خود را در محیط های تاریک می گذرانند.
خستگی زیاد در شرایط تکراری دارای علائم مشابه مسمومیت است تحقیقات نشان می دهد مهارت های تصمیم گیری و میزان آسیب روانی در محل های کاری تاریک تأثیر بسیار زیادی می گذارد. همچنین یک کارگر خسته معدن سرعت عمل اصلا ندارد پس باعث حوادث گوناگون و حتی زخمی شدن چندین نفر می شود.
د- مواد رادیواکتیو
رادون یک گاز رادیواکتیو است که در اثر تجزیه طبیعی سنگهای دارنده اورانیوم مثل سرب و روی مشخص شده در خاک و سنگ تولید می شود. رادون می تواند در مناطقی که تهویه هوا نامناسب است ، به وفور یافت می شود رادون در همه جا وجود دارد دراصل رادون یک ماده سرطان زای بی رنگ و بدون بو مانند مواردی که در محل های استخراج معادن یافت می شود نشت می کند طبق نظریه متخصصان ریه یکی از علل اصلی سرطان ریه رادون در بین افراد غیر سیگاری و دومین علت بزرگ ابتلا به سرطان در بین افراد سیگاری است.
ه- آسيب های حمل
وجود تکنولوژی و تجهیزات مدرن معدنی مخصوصا در قسمت استخراج معادن همچنان از لحاظ جسمی و شغلی از پارتهای پر خطر محسوب می شود. حرکات تکراری و برداشتن سنگین بخشی از کار روزمره یک کارگر معدن می باشد. تمام این حرکات منجر به آسیب دیدگی کمر و کشیدگی یا پارشدگی عضلات خواهد شد.
در حقیقت بلند کردن نامناسب و غیر فنی کارگران معدن دومین علت صدمات در محل کار در معدن و صنایع معدنی است. و هزینه های غیرمستقیم سنگینی را نیز برای کارفرما به همراه دارد.