در کشور بزرگ ایران فعالیت گرد و غبار که دارای خواص خاک رس هستند و جزء خاک های بسیار شوردسته بندی می شوند بسیار پر قدرت عمل می کنند. منشاءاین غبارات موجود دراتمسفر از کویرهای منطقه آفریقا اثبات شده است.
کاهش بارش باران در مناطق کشور مخصوصا در کویرها و صحرا باعث افزایش درصد وجود این ذرات در آب و هوای نواحی مختلف ایران شده است .همچنین شور شدن منابع زمینی مانع اصلی موثر در بسیاری از مناطق ایران شده است.
حدود 34 میلیون از اراضی آبی در ایران تحت تأثیر نمک در اثر پدیده های طبیعی و فعالیت های انسانی قرار گرفته که بسیار خطرات مخرب را به بار خواهد آورد. خسارات اقتصادی سالانه ناشی از شور شدن در کشور غیرقابل پیش بینی و تا حدودی برگشت ناپذیر به نظر می رسد.
شرایط ایجاد پایداری نسبی در املاح موجود درخاک :
الف- شستشوی نمک در راستای مدیریت پایدار املاح معدنی موجود در خاک
ب- کاهش شوری یکپارچه املاح معدنی با افزایش یکسری مواد شوینده خاکها
ج- استفاده از کشت های خاص که املاح خاصی را جذب و املاح خاصی به خاک تزریق می کنند.
د- ایجاد شبکه هایی برای پایش تغییرات مکانی و زمانی
ه- مدیریت محیط های متاثر از نمک
و- مدیریت کلی منابع زمین و آب در کشور
ز- در نظر گرفتن شرایط بیوفیزیکی و زیست محیطی موثر بر املاح معدنی در خاک ایران
با موفقیت بر مشکلات پیچیده تخریب محیط زیست و زمین ناشی از انواع نمک را در ایران برطرف کنند.
با افزایش جمعیت و افزایش سن میانسالی در ایران در تمهیدات ویزه برای ست میانسالی افزایش مصرف انواع فیبر لازم و ضروری است پس افزایش تولید مواد غذایی و فیبر بیشتر برای جمعیت در حال گسترش ایران نیاز مبرم بوده ودرصد استفاده بیشتر از منابع زیر زمینی که حالا متاثر از نمک هم هستند در آینده قابل پیش بینی نخواهد.
کاهش توان بيولوژيکي خاک و از بين رفتن پوشش گياهي، در اثر شور شدن خاک است وجمع شدن همواره نمک بر سطوح رویی خاک باعث افزایش تدريجي نمک در سطح خاک در طول زمان مي گردد.
بدليل تداخل آب شور و شيرين در اثر بهره برداري بيش از حد مجاز از منابع آبي و همچنين پایین آمدن سطح آب در بیشتر مناطق وتاثير سازه هاي شور و سيستم زهکشي نادرست ، کيفيت آب رودخانه ساير منابع آبي با مشکل شوري مواجه شده اند.
نتايج بدست آمده نشان مي دهد که بدليل افزايش سطوح جديد زير کشت و پمپاژ بيش از حد آب از سفره های آب زير زميني آب شيرين و شور با هم تداخل پيدا نموده و در نتيجه استفاده از اين آبهاي شور از کيفيت خاکهاي منطقه کاسته است در برخي از مناطق اراضي کشاورزي بتدريج تبديل به اراضي خشک و فقير و بيابان مي ش