در تعریف، توسعه و پیشرفت از صنعت رهبر کبیر ایران فرمودند:
رهبر معظم ایران بارها برای حمایت از اقتصاد مقاومتی و صنعتی سازی جایگزین واردات ، از ایرانیان خواسته اند که کالاهای تولید داخل را بیش از کالاهای وارداتی مصرف کنند.
خط تولید لوکوموتیو شرکت واگن پارس
برندهای معتبر صنعتی : بر اساس مطالعه تحقیقاتی ، IEI ، بانک صادرات ایران ، همراه اول ، ایران خودرو ، صنعتیران ، واگن پارس ، صنایران ، ماشین سازی اراک (MSA) ، زار ماکارون ، DESA ، پارس خودرو ، HEPCO ، استیل البرز ، IRALCO ، یک و ... صنایع یک ، آذرآب ، گلبافت ، آلومینیوم ناورد ، تکدانه ، دارو پخش ، کلله ، بهروز ، دلپذیر ، شرکت تولید کننده ترکیب ایران (ICM) ، سپهر الکتریک ، ارژن ، خوشخاب ، نوین زعفران ، هاویلوکس ، رستوران های زنجیره ای بوف ، تلوانگ و گلرنگ هستند. بهترین مارک های کشور. روزنامه های همشهری و دنیای اقتصاد و مجله موفقیت به عنوان بهترین مطبوعات انتخاب شدند.
موتورهای .EF7 ساخت ایران
صنعت خودرو : صنعت خودروسازی ایران بعد از صنعت نفت و گاز دومین صنعت فعال کشور است. تولید خودروی ایران در سال 2005 از مرز 1 میلیون عبور كرد. ایران خودرو بزرگترین تولیدكننده خودرو در خاورمیانه است. ایران دوازدهمین خودروساز بزرگ جهان است.
صنایع دفاعی: ایران در 25 سال گذشته گام های بلندی برداشته است و هم اکنون انواع مختلفی از سلاح و تجهیزات را تولید می کند ، از جمله تانک های خود ، نفربرهای زرهی ، موشک های هدایت شونده ، سیستم های راداری ، ناوشکن هدایت شونده ، شناورهای نظامی ، زیردریایی ها و هواپیمای جنگنده. به گفته مقامات ایرانی ، این کشور در سال 2003 به ارزش 100 میلیون دلار تجهیزات نظامی فروخت ، از جمله اعضای ناتو و تا سال 2006 اسلحه را به 57 كشور صادر كرده بود.
صنعت ساخت و ساز یکی از مهمترین بخشهای ایران است که 20-50٪ از کل سرمایه گذاری خصوصی را تشکیل می دهد. بانک مرکزی ایران حاکی از آن است که 70 درصد ایرانیان صاحب خانه هستند. صنعت مسکن یکی از معدود بخشهای اقتصاد ایران است که سرمایه دولتی آن در حدود دو درصد از بازار سهام ندارد و 98 درصد باقیمانده سرمایه گذاری در بخش خصوصی است. نوار قرمز یا موانع کمی وجود دارد و در نتیجه ، از طریق راه اندازی پروژه های توسعه انبوه ، استفاده از فن آوری های جدید و اجرای سریع پروژه ، بخش بزرگی از بازار مسکن قابل دسترسی است
.
معدن و فلزات: ایران یکی از مهمترین تولید کنندگان مواد معدنی در جهان است که در بین 15 کشور بزرگ غنی از مواد معدنی قرار گرفته است. این کشور دارای 68 نوع ماده معدنی از جمله کروم ، سرب ، روی ، مس ، زغال سنگ ، طلا ، قلع و آهن است.
صنعت نساجی و پوشاک: کارخانه های نساجی ، مبتنی بر پنبه و پشم خانگی مانند تهران پاتو و ایران ترمه و غیره ، در سال 2000 حدود 400000 نفر اشتغال داشتند و در تهران ، اصفهان و در امتداد سواحل خزر مستقر هستند. ایران با 70 میلیون نفر جمعیت سالانه به 1.4 میلیارد متر مربع پارچه نیاز دارد.
صنعت هواپیمایی: ایران با کمک روسیه و اوکراین در حال تولید هواپیمای 59 نفره در داخل کشور هستند.
است و در مرحله بعدی تمرکز خود را به 90 تا 120 صندلی هواپیما تغییر می دهد. ایران با 70 میلیون نفر جمعیت نیاز به 6،300 هواپیما دارد در حالی که بیش از 9 هواپیما برای هر یک میلیون نفر در اختیار ندارد.
صنایع دارویی و بهداشتی: صنعت داروسازی در ایران از سال 1920 و با تأسیس انستیتو پاستور ایران به شکل مدرن آغاز شد. ایران از توانایی تولید دارویی بسیار پیشرفته ای برخوردار است ،در سال 2009 ، ایران 74 میلیون دلار "محصولات پزشکی" به کشورهایی مانند عراق ، افغانستان و روسیه صادر کرد.
نفت ، گاز و پتروشیمی : صنعت نفت و گاز ایران فعال ترین صنعت کشور است. ایران چهارمین ذخایر نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز در جهان را در اختیار دارد.تولید داخلی تجهیزات در صنایع بالادستی نفت کشور در همین سالها چهار برابر رشد کرده در حالی که تهیه تجهیزات و کالاها حدود 60 تا 65 درصد از هر پروژه نفتی را تشکیل می دهد. ایران 60-70٪ تجهیزات صنعتی خود را در داخل کشور تولید می کند ، از جمله توربین های مختلف ، پمپ ها ، کاتالیزورها ، پالایشگاه ها ، تانکرهای نفت ، سکوهای حفاری ، سکوهای دریایی و ابزارهای اکتشافی.
ستون شکستگی غول پیکر ساخت ماشین سازی اراک
قدرت : ایران در طراحی ، ساخت و بهره برداری از سدها و نیروگاه ها به خودکفایی رسیده و تعداد زیادی از پیشنهادات بین المللی را در رقابت با شرکت های خارجی به دست آورده است. ایران یکی از شش کشور صنعتی جهان است که توربین های مجهز به گاز و بخار را تولید می کند.
صنعت الکترونیک و کامپیوتر : بازار الکترونیکی داخلی مصرف کننده ایران ، که به عنوان شامل دستگاه های محاسباتی ، گوشی های تلفن همراه و محصولات صوتی و بازی های ویدیویی تعریف شده است ، در سال 2008 7.3 میلیارد دلار (8.2 میلیارد دلار در سال 2010) تخمین زده شد ، با 47 درصد سهم بازار برای سخت افزار رایانه ، 28 درصد صوتی / تصویری و 25٪ تلفن همراه (با افزایش تقاضا برای PDA ، تلفن های هوشمند و بینی می کند که تقاضای ایران برای دستگاه های الکترونیکی مصرفی داخلی تا سال 2013 به 10 میلیارد دلار برسد.
ارتباطات از راه دور ایران در میان پنج کشور اول است که دارای رشد بیش از 20٪ و بالاترین سطح توسعه در ارتباطات از راه دور بوده است. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران همراه با TCI در حال توسعه شبکه تلفن ثابت در شهرهای کربلا و نجف در عراق هستند.
صنعت بانکداری : طبق استاندارد Standard & Poor's Ratings دارایی های سازگار با شریعت در سراسر جهان به حدود 400 میلیارد دلار رسیده است و بازار بالقوه آن 4 تریلیون دلار است. ایران ، عربستان سعودی و مالزی با داشتن بیشترین دارایی های سازگار با شرع در رده های نخست قرار دارند. بانک ملی ، صادرات و سپه سه بانک بزرگ ایران هستند
مقامات اظهار داشتند که ایران در سالهای اخیر حدود 1 میلیارد دلار در سال از گردشگری درآمد داشته است. ایران در حال حاضر در رتبه 68 درآمد جهانگردی در سراسر جهان قرار دارد. ایران با مکان های طبیعی و تاریخی جذاب در میان "10 کشور جهانگردترین" در جهان قرار گرفته است.
صنایع دریایی : طی دو دهه آینده ، ایران به 500 کشتی جدید ، از جمله 120 تانکر نفت ، 40 حامل گاز طبیعی مایع (LNG) و بیش از 300 کشتی تجاری نیاز دارد..
ماشین آلات : گروه ماشین سازی تبریز توانسته است ماشین آلاتی مانند VMC850 ، VMC 1050 ، FP4ME ، TME40NEW و TC-20 HF را تولید کند و ماشین آلات تراشکاری و فرزکاری به ارزش 1.5 میلیون یورو را به آلمان ، اتریش ، آذربایجان ، ترکیه و مالزی در سال 2011 صادر کرده است.