. پروژه معدنی شامل فعالیت های اکتشافی از جمله نقشه برداری ترانشه چاهک ، استخراج، فرآوری کانه آرایی ودرآخر فروش مواد معدنی محسوب میشود.
یکی از مسائلی که همواره مهندسان معدن با ان روبرو بوده اند استخراج حین اکتشاف ثانویه . نقشه برداری و اندازه گیری مقیاس های مورد نظر برای حفاری است که زمان و انرژی زیادی صرف ان می شود .
.استخراج سطحی معمولا پس از باطله برداری کامل معدنی صورت می گیرد . این نوع از استخراج نیازمند استفاده از مقادیر زیادی تجهیزات مکانیکی برای حفاری ، انفجار ، بارگیری ، حمل و نقل و تخلیه است.
هرچه میزان عمق و زاویه در استخراج سطحی افزایش یابد بر پایداری شیب و کیفیت تولید تاثیر عکس خواهد گذاشت و انتشار ریزگردهای معدنی در معادن کنترل نشده سلامت نیروی انسانی درگیر را به خطر می اندازد.
پهپاد ها این قابلیت را دارند که اطلاعات کارامدی را در زمان بسیار محدودی دراختیار معدن کاران قرار دهند و جایگزین نظارت ها و تحقیقات طاقت فرسای زمینه ای و میدانی شوند مقرون به صرفه بودن و . دقت بالا و انعطاف پذیری بیشتر ابزار قدرتمندی در نقشه برداری های زمین شناسی و معدنی . کشاورزی . زیست محیطی و جنگل داری محسوب می شود .
عامل هواپیماهای بدون سرنشین شامل سنسورهایی با وزن پایین و دید رایانه ای به سرعت در حال توسعه و پیشرفت است افق تازه ای را در زمینه ی جمع اوری اطلاعات و نقشه برداری زمین روشن ساخته است .
نقشه برداری مبتنی بر پهباد در مقایسه با روشهای سنتی ان که پتانسیل خطر زیادی در نظارت و برنامه ریزی دارد .کم هزینه تر .کم خطرتر . کارامدتر و با چرخه بازنگری کوتاه مدت است .
پهپادها که مجهز به سنسورهای مختلف هستند برای نظارت مداوم منابع خطر پس از استخراج و برنامه ریزی برای احیای زمین نیز به کار می روند .
تهیه نقشه توپوگرافی معدن
مدیریت ماده معدنی و دامپ های باطله
بررسی وتجزیه به هنگام دارایی هاحفاری و انفجار
بهینه سازی بارگیری و حمل و نقل
عملکرد پهباد در معدن
پهپادها نقش بسیاری مهمی در عملیات ها و فرایندهای معدنی می توانند ایفا کنند. این نقش و کاربرد در دو بخش کلی اکتشاف و استخراج تعریف می شود .کاربرد این ربات پرنده در صنعت معدن به قدری افزایش یافته که تمامی مراحل یک فعالیت معدنی را به خود وابسته نموده است
وظیفه پهپاد ها در مرحله اکتشاف یک محدوده با ارزش معدنی نقشه برداری و جمع اوری داده های مربوطه است. از انجایی که اکثر معادن در مناطق کوهستانی و صعب العبور واقع شده اند . تهیه نقشه دقیق به روش های سنتی کاری به نسبت دشوار خواهد بود. تصویربرداری ماهواره ای نیز از وضوح کافی و توان تفکیک پذیری جزئیات برخوردار نیستند. کسب اطلاعات با دقت بالا ، وضوح چشمگیر و موقعیت سه بعدی و توان تحلیل سریع داده ها از مهمترین شاخص های نقشه برداری توسط پهپادها است
.این نوع از پهپادها دارای دوربین های دیجیتال یا تصویر برداری طیفی با سنسورها و لنز های مجهز است که به تهیه نقشه های توپوگرافی سرعت می بخشند و از طرفی دارای حسگرهایی با حسایت بالا هستند
شرایط عمومی محیط و پایداری وضعیت جوی منطقه و محدوده مورد نظر را نیز اندازه گیری نمایند . یکی از مهمترین کاربردهای این نوع از سیستم عامل این پرنده تعیین و محاسبه دقیق حجم دپوها و عملیاتهای خاکی است که یکی از پیچیده ترین بخش های نقشه برداری در معادن و درعین حال مهمترین ان به شمار می رود .
همچنین یک نقشه برداری دقیق و اصولی از بسیاری از خطرات و اسیب های احتمالی به محیط زیست و منابع طبیعی و نیروی انسانی درگیر در عملیات معدنی جلوگیری می کند
شاید در یک نگاه کلی اینطور به نظر برسد که پهپادها در بخش معادن فقط در عملیات اکتشاف و نقشه برداری کاربرد دارند اما جالب است بدانید که فرایند استفاده از این پرنده مکانیکی در معدن به اینجا ختم نمی شود:
از دیگرکاربردهایی که از خدمات پهپادها در حوزه معدن می شود می توان به بررسی تغییرات روزانه هفتگی و ماهیانه محدوده معدنی و فعالیت معدن کاران .بهینه سازی مسیر باربری و محدوده حفاری و انفجار. بررسی سطح پایداری دیواره های معدن . بررسی فرسایش و تغییرات پوشش گیاهی . شناسایی محدوده ها یابگیری و بررسی نشت لوله های انتقال مواد . میزان اکسیزن موجود جهت تهویه و ... اشاره کرد.
تولید محتوا از سنگچین