با توجه به نیاز مالی بخش صنعت و معدن برای تامین سرمایه گردش و سرمایه ثابت، بازسازی و نوسازی و تکمیل طرح های نیمه تمام، امسال باید دست کم ۶۷۰ هزار میلیارد تومان برای تحقق برنامه های «جهش تولید» پرداخت می شد.
وی بیان داشت: مطابق
آمار بانک مرکزی
در ۹ ماهه امسال ۳۶۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده است که ۷۴.۷ درصد آن برای سرمایه در گردش و ۲۵.۳ درصد آن برای تامین سرمایه ثابت پرداخت شده است.
شهبازی یادآور شد: با توجه به پرداخت نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش های مختلف اقتصادی در مدت یاد شده مطابق با آمارهای بانک مرکزی، سهم بخش صنعت و معدن از این تسهیلات ۳۰.۱ درصد بوده است.
وی گفت: این در حالی است که با توجه به افزایش چشمگیر نیاز بخش صنعت و معدن به نقدینگی در سال جاری، تسهیلات پرداختی به هیچ عنوان پاسخ گوی نیازها نیست.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی خاطرنشان کرد: در حالی که روزانه بیش از دو هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه می شود، اما در عین حال با کمبود نقدینگی در بخش تولید و سرمایه گذاری مواجه هستیم.
وی ادامه داد: برای تامین نقدینگی مورد نیاز باید از دو راهکار همکاری بیشتر شبکه بانکی و اختصاص درصد بیشتری از تسهیلات به بخش تولید و تسهیل و ترویج استفاده از ظرفیت های بازار سرمایه اقدام کرد.
سنگچین