قادر ساربانی شیرمرد، ساکن روستای شیرمرد از بخش تخت سلیمان شهرستان تکاب در تماسی تلفنی در اینباره افزود: روز گذشته دو دستگاه اتوبوس و مینیبوس که حامل کارگران دو معدن طلای آقدره و زرشوران بودند در این جاده باریک تصادف کردند که تاکنون یک فوتی و چند مجروح با حال وخیم داشته است.
ساربانی با بیان اینکه جاده تکاب به تخت سلیمان حدود 20 کیلومتر طول دارد و تنها جاده ارتباطی میان تکاب و زنجان نیز است، ادامه داد: در طول این جاده، 30 روستا با جمعیتی بالغبر 15 هزار نفر زندگی میکنند و بهدلیل قرار داشتن منطقه گردشگری تخت سلیمان در این مسیر، سالانه بالغبر 35 هزار گردشگر در این جاده تردد دارند.
این ساکن روستای شیرمرد اضافه کرد: بهرغم تردد زیاد خودروهای سبک و سنگین در طول شبانهروز از این جاده اما متأسفانه این جاده، باریک و غیراستاندارد بوده و نه تنها آسفالت خوب و مناسبی ندارد بلکه در هیچ کجا از طول مسیر، گاردریلی نصب نشده است.
ساربانی یادآور شد که دو معدن بزرگ طلای کشور یعنی آقدره و زرشوران، معدن سنگ آهن گل گله و بالغبر 57معدن سنگهای ساختمانی و تزئینی در اطراف این جاده قرار دارند و روزانه حداقل 10 کیلو طلا از این جاده ترانزیت میشود ولی در طول 15 سال گذشته هیچگونه اقدامی برای تعریض جاده، روکش آسفالت، ایمنسازی آن و ... انجام نشده است.
وی با تصریح اینکه هر هفته در این جاده تصادفات مرگبار روی میدهد، گفت: بارها به استاندار آذربایجان غربی و فرماندار تکاب در همه این سالها گفتهایم ولی فایدهای نداشته و اقدامی نکردهاند و ما همچنان شاهد مرگ عزیزانمان در این مسیر هستیم.
وی خاطرنشان کرد چگونه است که شهری با این همه پتانسیل معدنی و درآمد باید چنین جادهای داشته باشد که تعداد زیادی از قربانیان آن کارگران معادنی هستند که با سرویس حملونقل هر معدن در آن تردد دارند؟
ساربانی تصریح کرد: این جاده ترانزیتی در وضعیتی است که از یک جاده روستایی بین مزارع نیز بدتر است.
سنگچین