سالار حسین پور از عملکرد مثبت و رو به رشد معادن استان خبر داد و افزود: در سال جاری مقدار ۷۰۰۰ کیلومتر مربع از مساحت استان تحت عنوان پهنه اکتشافی دنا که حدود نیمی از مساحت استان را در برمیگیرد، جهت کار مطالعاتی و پتانسیل یابی به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران ارسال که نتایج آن نهایتا تا پایان سال جاری ارائه خواهد شد.
وی اظهار کرد: پروانه بهره برداری معدن فسفات چرام صادر شده و با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران جهت تأمین و تکمیل دیگر زیرساخت های آن، رایزنیهای لازم صورت پذیرفته و از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان مبلغ ۲۰ میلیارد ریال جهت تکمیل زیرساخت گاز آن هزینه شده است و بر اساس مصوبات انجام شده دیگر زیر ساخت های تأسیساتی از جمله برق، آب و جاده دسترسی را ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید انجام خواهند داد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در خصوص معادن بوکسیت استان، ۳ معدن با ظرفیت ذخیره تقریبی یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن فعال است و براساس مطالعات اکتشافی امیدواریم با شناسایی معادن جدید بوکسیت زمینه لازم برای احداث واحد فراوری و تولید پودر آلومینا در استان تحقق یابد.
حسین پور عنوان کرد: در خصوص معادن گچ و سلستین استان با توجه به ظرفیت های موجود، مطالعات و امکان سنجی احداث کارخانه فراوری معادن فوق انجام پذیرفته و طی یک مرحله از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، به مزایده گذاشته که انتظار میرود با توجه به ظرفیت خوب و خلوص بالای معادن فوق، زمینه جذب سرمایه گذار هر چه سریعتر انجام شود.
وی درخصوص واحد تولید آهک هیدراته چرام گفت: این کارخانه با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار تن محصول و حجم سرمایهگذاری بالغ بر ۲۵۰ میلیارد ریال و پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد در شهرستان چرام در حال احداث است و انتظار میرود تا پایان سال و یا سه ماه اول ۱۴۰۰ به بهرهبرداری کامل برسد که زمینه اشتغال ۷۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۰۰ نفر دیگر را به طور غیرمستقیم فراهم می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص تکمیل و ایجاد زیرساخت معادن استان بیان کرد: براساس طرح زیربناها در سال جاری ۱۰ معدن از معادن استان انتخاب و به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ارسال شد تا نسبت به ایجاد و یا تکمیل زیرساخت ها اقدام کنند.
حسین پور در پایان درمورد پرداخت تسهیلات به واحدها وصنایع معدنی افزود: تاکنون ۱۷ واحد معدنی استان جهت دریافت تسهیلات معدنی و صنایع معدنی به صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، معرفی شده که از این تعداد تاکنون مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال اجرایی و بقیه پرونده ها در دست بررسی هستند.
sangchein