سارا اصغری: گشایش راه دسترسی دوم به شهرک صنعتی شمسآباد و همچنین گشایش واحد صنعتی شرکت سازههای فلزی آسمانه ۲ مرداد با حضور رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت انجام شد.
رحمانی چهارشنبه گذشته به شهرک صنعتی شمسآباد رفت و ضمن گشایش چند پروژه عملیاتی و بازدید از چند واحد صنعتی در بین صنعتکاران، تولیدکنندگان و خبرنگاران حضور یافت و به پرسشهای آنها پاسخ داد.
افتتاح ۲ پروژه در شمسآباد
به گزارش روزگار معدن، وزیر صنعت، معدن و تجارت عملیات اجرایی پروژه ساخت راه دسترسی دوم به این شهرک صنعتی را آغاز کرد. هدف از اجرای این پروژه تسهیل دسترسی صنعتگران و کارگران برای ورود و خروج به شهرک صنعتی شمسآباد است. کارفرمای این پروژه، شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران است و ۲۱ میلیارد ریال اعتبار برای آن درنظر گرفته شده است. این پروژه قرار است تا بهمن امسال(۱۳۹۸) تکمیل شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
همچنین در این بازدید، رحمانی شرکت سازههای فلزی آسمانه را نیز گشایش کرد. میزان سرمایهگذاری این واحد ۵۰۰ میلیارد ریال بوده که برای ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم به وجود آورده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از انجام عملیات اجرایی پروژه ساخت راه دسترسی دوم به شهرک صنعتی شمسآباد، با حضور در کارخانه جهان کریستال در این شهرک صنعتی بزرگ، از این واحد تولیدی بازدید کرد.
گفتنی است، جهان کریستال بزرگترین تولیدکننده کریستال در خاورمیانه است که محصولات تولیدی خود را علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای دیگر صادر میکند. بازدید از روند تولید در واحد تولیدی ونوس شیشه برنامه بعدی وزیر صنعت، معدن و تجارت در شهرک صنعتی شمسآباد بود.
۴۰ درصد تسهیلات باید به بخش صنعت اختصاص یابد
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با صنعتکاران و تولیدکنندگان شهرک صنعتی شمسآباد تصریح کرد: بخش عمده مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان کشور ربطی به تحریمها ندارد. نگاه نهادهای گوناگون باید در جهت تسهیل فضای تولید و کسب و کار تغییر کند. برخی مسائل و مشکلات پیشآمده برای تولیدکنندگان به دلیل نبود درک صحیح دستاندرکاران از موضوع است و در این زمینه نگاه افرادی که در نهادهای ذیربط است، باید تغییر کند.
رحمانی همچنین درباره ارائه تسهیلات بیشتر به صنعتگران عنوان کرد: بر اساس قانون دستکم ۴۰درصد تسهیلات کشور باید به بخش صنعت کشور اختصاص یابد، اما بانک مرکزی در سال ۹۷ فقط ۲۷درصد اعتبارات کشور را به بخش صنعت اختصاص داده که ۷۰درصد آن هم مربوط به تمدید تسهیلات واحدهای تولیدی بوده است. رحمانی در ادامه تاکید کرد: بانکهای عامل بهویژه بانک صنعت و معدن باید با نگاه ویژه تسهیلات در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند و از اجرای بسیاری از بروکراسیهای اداری و قوانین دستوپاگیر خودداری کنند.
وی با بیان اینکه شمسآباد به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی کشور از لحاظ وسعت، تعداد واحدهای مستقر و تعداد شغل ایجاد شده است، گفت: ۱۴ ماه است که در شکل جدید تحریم در جنگ بهسر بردهایم و مقاومت تولیدکنندگان و صنعتگران در این مدت قابل تحسین بوده است. وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه بیان کرد: البته برخی مسائل مانند زیرساختهای آب و برق با برنامهریزی و رایزنی قابل حل است که نیاز به پیگیری دارد.
رحمانی همچنین از رسانهها و صدا و سیما خواست تا توانمندیهای خوبی که در واحدهای تولیدی و عرصه تولید وجود دارند را به مردم نشان دهند. وی ادامه داد: باید فضای کسب و کار به نفع رونق تولید، تسهیل و اصلاح شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی تهران مدیری جهادی و پیگیر است، گفت: مدیریت شهرکهای استان تهران باید استفاده از خط لوله آب و مترو را برای شهرک صنعتی شمسآباد جدی بگیرد و پیگیری کند این کار که شدنی است.
مشکلات صنعت سنگ را پیگیری میکنیم
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه شرایط امروز ایجاب میکند که از واحدهای تولیدی بهمنظور اشتغالآفرینی برای جوانانمان حمایت کنیم، اضافه کرد: اشتغال شهرک شمسآباد در صورت حمایت تا ۱۰۰ هزار نفر قابل افزایش است.
رحمانی همچنین تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی موضوع برخورداری شهرکهای صنعتی از ارزشافزوده را برای تامین زیرساختهای لازم برای آبادانی آنها دنبال کند.
وی با اعلام اینکه شهرکهای صنعتی باید جزو زیباترین مناطق صنعتی و شهری کشور و محل اقتصاد و تولید در کنار فضای سبز و مدرن باشند، افزود: این مهم با تامین زیرساختهای لازم شدنی است.
رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: صنعت سنگ از مزیتهای کشور بهشمار میرود و باید در زمینه صادرات آن پیش برویم. با انجمن سنگ نشستهایی داشتیم که همچنان ادامه خواهیم داد و برای رفع مشکلات آنها از ظرفیت تشکلها استفاده خواهیم کرد.
جلوی خامفورشی را میگیریم
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگر صادرات در حوزه معدن منفی باشد موضوع بدی نیست، افزود: این به معنای آن است که جلوی خامفروشی مواد معدنی را برای ایجاد ارزشافزوده در داخل گرفتهایم.
رحمانی با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۲۲درصد واردات کاهش یافت، تصریح کرد: واردات هر کالایی که امکان ساخت داخل دارد را ممنوع میکنیم، سال گذشته واردات ۱۳۳۹ کالا را ممنوع و امسال ۱۴۸کالا را به این فهرست اضافه کردیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: انتظار ما از همه نهادها این است که به شرایط حاضر صنعت و تولید با نگرشی فراتر از شرایط عادی نگاه و توجه داشته باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه با افزایش تولید بهطور مستقیم و غیرمستقیم درآمدهای دولت هم افزایش پیدا میکند، تصریح کرد: جا دارد نهادهای خدماترسان در تخصیص بودجه با وجود محدودیتها دقت عمل بیشتری داشته باشند و نگاه همه نهادها به موضوع تولید و رونق تولید باید جهادی باشد.
رحمانی با اشاره به اینکه باید باور عمومی برای حمایت و توجه به بخش صنعت در میان مردم و همه دستاندرکاران ایجاد شود، بیان کرد: نتیجه این توجه در آینده به خوبی خود را نشان خواهد داد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلاتی که قانون ارزشافزوده برای تولیدکنندگان کشور ایجاد کرده است، گفت: اگر مالیات ارزش افزوده بسیاری از واحدهای دارای مشکل اقتصادی با تاخیر یک و ۲ ساله دریافت شود، بسیاری از مشکلات واحدها برطرف و موجب اشتغال بسیاری از جوانان میشود.
رحمانی افزود: سهم شهرکهای صنعتی از محل مالیات ارزشافزوده باید به خوبی داده شود تا صرف زیرساختهای این شهرکها شود.