درباره رفتن به سمت مالیات ستانی هوشمند و گذر از شیوه مالیات ستانی سنتی گفت: هر چه قدر در زمینه مالیات ستانی شفافیت داشته باشیم و با سیستمهای آنلاین اقدام به اخذ مالیات کنیم به نفع کشور است.وی در ادامه بیان کرد: یکی از منابع مهم و مطمئنترین منبع دولت برای تأمین هزینهها اخذ مالیات است. نکته حائز اهمیت در اخذ این مالیات عادلانه بودن، سیستمی و هوشمند بودن این روند است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: هر چه قدر ما به سمت سیستمی شدن فرآیند اخذ مالیاتها حرکت کنیم میتوانیم عدالت در اخذ مالیات را محقق کنیم، متأسفانه در کشور ما افرادی هستند که درآمدهای بالا دارند ولی از پرداخت مالیات هم طفره میروند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: خیلی از مشاغل مثل کارمندان، کارگران و حقوق بگیران چون سیستمی حقوقشان را دریافت میکنند به محض پرداخت مالیات این حقوق از آنها کسر میشود و بعضی از صنوف هم هستند که درآمدهای اضافی دارند و با استفاده از فرآیندهای غیر قانونی مثل کالای قاچاق و از طریق طی کردن اقتصاد زیرزمینی مالیات پرداخت نمیکنند و حجم بالایی از درآمد را به خودشان اختصاص میدهند.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: دولت بایستی برنامههایی داشته باشد که بتواند به راحتی مالیات را از مشاغل بگیرد، به این وسیله افرادی که در حوزه قاچاق و فعالیتهای غیرمولد اقداماتی انجام میدهند هم شناسایی میشوند و جلوی قاچاق به این وسیله گرفته میشود. این کالاهای وارداتی باید از مبادی رسمی وارد شود و شامل مالیات و.... هم بشود تا درآمدهای مالیاتی دولت هم محقق شود و عدالت مالیاتی هم در کشور برقرار باشد.وی افزود: بر اساس تبصره ماده 100 افراد خودشان میتوانند اطلاع خود را ببینند و اظهارنامه پیشفرض تهیه شده است که همه چیز سیستمی و هوشمند بوده است، حتی به این وسیله افراد میتوانند هر نوع معافیت مالیاتی مشمول را هم بگیرند که در وضعیت قبلی مشخص نبود شامل آنها بشود یا خیر. در کنار این موضوع تقاطعگیری دادهها و سامانههای هوشمند نیز کمک ویژهای به ما کردند و اگر این سامانههای هوشمند را به مرور تکمیل کنیم دیگر هرگز فرار مالیاتی هم نخواهیم داشت و میتوانیم به روز مالیات را به صورت عادلانه اخذ کنیم و مودی نیز با توجه به مزایای ذیل تبصره ماده 100 به سمت این نوع مالیات ستانی خواهد آمد.