معروف ترین زمین شناس جهان کیست؟ |جیمز هاتون James Hutton 1726–1797
جیمز هاتون (1726-1797)، کشاورز و طبیعت شناس اسکاتلندی، به عنوان بنیانگذار زمین شناسی مدرن شناخته می شود. او ناظر بزرگی بر دنیای اطرافش بود. مهمتر از آن، او استدلال های زمین شناسی دقیق و منطقی ارائه کرد. هاتون کشف کرد زمین دارای تاریخ حیات طولانی است. او معتقد بود خاک ها در اثر هوازدگی سنگ ها بوجود آمده اند. تشکیل شده اند.
جیمز هاتون تلاش هایش برای تدوین اصول زمین شناسی بر اساس مشاهدات سنگ ها به عنوان پدر زمین شناسی شناخته می شود.زمان عمیق در نظریه هاتون Deep Time: Deep Time در چینه شناسی و لایه بندی لایه های داخلی زمین در زمان زمین شناسی است.
سیاره زمین چند ساله است؟ سن زمین برابر با ۴٫۵۴ ± ۰٫۰۵ میلیارد سال (4.54 × 109 سال ± ۱٪).
هاتون در مورد تکامل چه چیزی کشف کرد؟ جیمز هاتون | تکامل اولیه در نظریه هاتون وی استدلال می کند که گونه های متفاوت جانوری و گیاهی در ابتدا وجود داشتند و در طول زمان تعدادی از این گیاهان و جانوران تغییر میکنند، این تغییرات اگر در بهبود شرایط بقا بوده این موجودات زنده می مانند و گرنه از بین می روند. همچنین جیمز هاتون همراه با چارلز لایل، مفهوم یکنواختی در زندگی همه موجودات را بیان نمودند.. او مناظر ژئوفیزیکی در ظاهر زمین را حاصل فرآیندهای تدریجی فرسایش می داند.
هاون کشف کرد که لایه های طولانی و موازیدر سنگهای بستر دریا تشکیل شده اند که توسط آب فشرده و سنگ شده اند. هاتون چرخه تخریب سنگها و تجدید مجدد سنگها و رسوب مجدد سنگهای متلاشی درگذر زمان را چرخه زمین شناسی بزرگ نامید.
چند دوره وجود دارد؟ دوران | دوره | عصر
تاریخ زمین به دو قسمت بزرگ تقسیم شدهاست که یکی بزرگابردوران پرکامبرین (نهانزیستی و دیگر اَبَردوران پیدازیستی است.
الف-پرکامبرین –نهان زیستی -به سه ابردوران :
ب-ابردوران پیدازیستی به سه دوران
این دوران ها شامل دوره های متفاوت هستند که به اجمال به آن می پردازیم
الف- دوران پالئوزوئیک یا دیرینه زیستی شامل:
کامبرین اردویسین سیلورین دونین کربونیفر پرمین
ب- دوران مزووئیک یا میانه زیستی
تریاس ژوراسیک کرتاسه
ج- سنوزوئیک یا نوزیتی
پالئوژن نئوژن کواترنر
آیا زمین شناسی به نوعی مطالعه جهان هستی یا خداشناسی است؟
استاد مطهرى در این باره آورده است:
«... نوعى هماهنگى در هدف در میان اجزاى جهان مشاهده می شود؛ مثلاً در قسمتى از جهان که ما زندگى می کنیم اوضاع و احوال نشان می دهد که زمین، گازهاى مجاور آن، آب هاى آن، گیاه ها، حیوانات، ماه که به دور زمین می گردد، خورشید که زمین به دور او می گردد، با یکدیگر نوعى هم آهنگى و انطباق دارند و مجموعاً هدف یا هدف هایى مشخص را تأمین می کنند»[ طباطبایى، محمد حسین (علامه) و مطهرى، مرتضى، اصول فلسفه و روش رئالیسم، ج 5، ص 92، پاورقى.].