انواع گازهای مخرب جو از مناطقی که تعدد معادن دارند، انتشار پیدا میکند و بهویژه کمربند مس آفریقا که شامل زامبیا و جمهوری دموکراتیک کنگو است، با دنیایی از استخراج مواد معدنی روبهرو است.
طبق گزارش مؤسسه کبالت، این منطقه به تنهایی 73 درصد از عرضه جهانی کبالت را در سال 2022 بر عهده داشت و این فعالیت معدنی شدید که تا حدی ناشی از افزایش تقاضا برای باتریهای لیتیوم یونی(پایه اصلی خودروهای الکتریکی مدرن، لپتاپها و تلفنهای هوشمند) است.
این مورد نگرانیهایی را در مورد اثرات زیستمحیطی و سلامتی استخراج این ماده بر جوامع اطراف ایجاد کرده است.
در همین خصوص یک مطالعه جدید توسط مرکز ملی تحقیقات علوم جوی آمریکا(NCAR) روش جدیدی را برای نظارت بر این اثرات از راه دور ارائه میدهد. این تحقیق نشان میدهد که ماهوارهها میتوانند انتشارات حاصل از عملیات معدنکاری در این منطقه را شناسایی و اندازهگیری کنند.
دانشمندان معتقدند که استخراج دادههای ماهوارهای برای پایش انتشار آلایندههای معادن نظارت را دقیقتر میکند؛ آنها میگویند: پایش زمینی درخصوص معادن اغلب به صورت پراکنده انجام میشود و گزارشهای اپراتورهای معدن نیز اغلب متناقض با واقعیت هستند و آلایندگی را کمتر از آنچه که هست، نشان میدهند.
محققان در این تحقیق با استفاده از دادههای ابزار نظارتی که روی ماهواره کوپرنیک سنتینل ـ 5 (S-5P) آژانس فضایی اروپا نصب کرده بودند، انتشار دیاکسید نیتروژن( جزء اصلی مهدود) را بررسی کردند.
و...