دو مجموعه مذکور در پی برگزاری رویداد معدنکاری هوشمند که بهار ۱۴۰۲ برگزار شد فرآیند همکاری را آغاز کردند که شامل مذاکرات مالی و فنی، بازدیدهای صنعتی و در نهایت توافق بر سر گامهای هوشمندسازی صنعت و امضای تفاهمنامه بوده است. این تفاهم برای ایدهپردازی، طراحی محصول اولیه، اجرای پایلوت و در نهایت توسعه بازار فناوریهای مرتبط با هوشمندسازی معدن و صنایع معدنی است. به گفته مشکات اسدی، مدیرعامل گروه آن، اهمیت این توافق در همکاری موثر دو مجموعه بزرگ، یکی از سمت معدن و صنایع معدنی و دیگری از سمت اکوسیستم نوآوری و فناوری است که شانس پیشبرد واقعی و عملیاتی پروژه هوشمندسازی را بالا میبرد.
ابراهیم جمیلی، مدیر گروه صنعتی و معدنی زرین، در این خصوص گفت: همکاری با فناپ را از گامهای واقعگرایانه و کوچک آغاز کردیم ولی چشمانداز ما بسیار بزرگتر است، ملی فکر میکنیم و امیدواریم وقتی اولین گامها را برمیداریم دیگر بازیگران و شرکای استراتژیک هم به ما بپیوندند. ما به دنبال توسعه همکاریها و سرمایهگذاریهای مشترک در این زمینه هستیم تا هم ارزشافزوده اقتصادی ایجاد کنیم و هم به جوانان و متخصصان ایرانی امید بدهیم.
شهاب جوانمردی نیز با تاکید بر همکاری دوجانبه برای توسعه بازار محصولات و خدمتهای مرتبط با هوشمندسازی صنعت به اندازه بازار معدن و صنایع معدنی و سهم آنها در تولید ناخالص داخلی گفت: این بازار آنقدر بهلحاظ فنی و مالی ظرفیت دارد که برای همه بازیگران کوچک و بزرگ در آن جای کار هست. او تاکید کرد که باید آنقدر این زمین بازی را وسیع کرد که همه ظرفیتهای آن بهصورت بالفعل دربیاید. تنها در این صورت است که هم ارزش اقتصادی آن تامین میشود و هم فرهنگ هوشمندسازی ترویج و تحکیم میشود.