معاون سازمان زمین شناسی عنوان کرد که بخش مهمی از فعالیت سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حوزه اکتشاف مراحل سیستماتیک است که در چهار لایه تهیه نقشه ها را انجام می دهد.
محمد باقر دُری در پنل تخصصی کنفرانس اکتشاف استیل پرایس اظهار کرد: سازمان زمین شناسی با دیگر سازمان این حوزه تفاوت مشخصی دارد. سازمان زمین شناسی به عنوان یک دستگاه حاکمیتی به شکل بنگاه اقتصادی به منافع اقتصادی نگاه نمی کند. یک سوم فعالیت آن در ارتباط با اکتشاف است و دو سوم دیگر خارج از حوزه اکتشاف است. برخی از فعالیت آن مربوط به تولید ثروت است برخی دیگر نگهداری ثروت است.
او با بیان اینکه تهیه نقشه های زلزله و ریزگردها از دیگر فعالیت های سازمان زمین شناسی است گفت: سازمان زمین شناسی با سابقه حدود ۶۰ سال در زمینه های مختلف مواد معدنی ابتدا کارهای موضوعی اکتشاف را انجام می داده و وارد مرحله کارهای سیتسماتیک شده است.
معاون سازمان زمین شناسی در ادامه عنوان کرد: مقیاس نقشه های زمین شناسی سازمان تا مدت ها ۱۰۰ هزار بود که شامل فعالیت شناسایی می شد ولی وقتی مقیاس به ۵۰ هزار تغییر کرد، وارد مرحله پی جویی شد. در این مرحله در چهار لایه اطلاعات جمع آوری می شود. اول نقشه های زمین شناسی یک ۵۰ هزار، دوم نقشه های ژئو شیمی یک ۵۰ هزار سوم، نقشه های زمین شناسی اقتصادی و چهار نقشه های هوایی.
معاون سازمان زمین شناسی اضافه کرد: اکتشافات ژئو شیمی فقط مربوط به سازمان زمین شناسی است که در مقیاس یک ۵۰ هزار و به ازای هر «یک و نیم کیلومتر مربع» یک نمونه می گیرد که برای ۵۷ عنصر نیز آنالیز می شود. این یک دیتا بیس عالی است که مورد استفاده ما قرار می گیرد. در نقشه های زمین شناسی اقتصادی تمام مواد معدنی فلزی و غیر فلزی با توجه به تغییرات زمانی و مکانی روی نقشه نشان داده می شود. عناصر غیر فلزی بسیار مهم است و حتی از عناصر فلزی مهمتر است.
معاون سازمان زمین شناسی افزود: در نقشه زمین شناسی اقتصادی حتی آنومالی های هوایی هم روی نقشه ها نشان داده می شود. اما در این کار با وسعتی که کشور ما دارد و با توجه به بودجه سازمان زمین شناسی، ما به تنهایی نمی توانیم از عهده این کار بر بیایم.