آقای مولابیگی مدیرکل اکتشافات وزارت صمت میگوید: آن چیزی که اکنون در کشور کشف و منجر به صدور پروانه بهره برداری شده، ذخیرهای بالغ بر ۸ و نیم میلیون تن کانسنگ لیتیوم با عیار ۸۱ گرم در هر تن است.کشف ذخیره ۸ و نیم میلیون تن کانسنگ لیتیوم در همدان حدود ۶۸۰ تن لیتیوم خالص در درون خودش جای داده است. این حجم از لیتیوم حدود ۱۱۰ میلیون دلار ارزش گذاری اقتصادی شده است.
محتشمی پور معاون امور معادن وزارت صمت میگوید: این عیار با توجه به اینکه رُسی هست شاید به لحاظ فرآوری محدودیتهایی دارد و مانند ذخایر شورآبهای نیست و به قولی درصد استحصال آن پایینتر است.اگرچه شورآبهها منابع اصلی ذخایر لیتیوم در دنیا و ایران هستند، اما ضعف فناوری در گذشته منجر به بلااستفاده ماندن این ذخایر شده بود. اکنون با بهبود فناوری، زمینه برای استفادههای بهتر از این ذخایر در کشور فراهم شده است.در این خصوص کیانی کارشناس ارشد زمین شناسی اقتصادی معتقد است؛ با توجه به اینکه کشور ما دارای ذخایر کانسنگهای دارای کانیهای منیزیم دار هست، میتواند ماگماهای منیزیم دار بصورت کانیهای اسپوتمین و لیپیدولید تشکیل شود.
استحصال لیتیوم آلایندههایی مانند موادمعدنی دیگر را ندارد. در همین زمینه تجهیزات به روزی در دنیا وجود دارند که میتوانند تهدیدهای زیست محیطی را به حداقل برسانند.
به گفته خانم راضی عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس صنایع معدنی؛ استحصال لیتیوم آلایندگی شیمیایی مشابه مانند طلا یا خیلی از عناصر دیگر را ندارد و تجهیزاتش کاملاً موجود است و قابلیت بومی سازی دارند.
در مسیر استفادههای بهینه از ذخایر این ماده حیاتی، مشکلی اصلی در کشور، فرآوری این ماده معدنی است. در همین خصوص محتشمی پور معاون معادن وزارت صمت از اقداماتی میگوید: مسئله اصلی این است که ما بتوانیم واحدهای صنعتی فرآوری این ماده را راه اندازی کنیم. این کار اخیراً به نتیجه رسیده، چون بخشی از فناوری باید وارد میشده که اینکار انجام شد و امیدواریم زودتر نتیجه تولید صنعتی این واحدها را ببینیم.جلب مشارکت هرچه بیشتر در انتقال دانش فنی فرآوری لیتیوم شورآبهای و سنگی، ایران را برای ورود به عرصه رقابت جهانی آماده میکند.