این نمایشگاه دیروز دوم اسفند ماه با حضور اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، معاونان و مدیران هلدینگ ومعادن و همچنین مدیران استانی افتتاح شد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات حضور فعالی در این نمایشگاه دارد و در پاویون ومعادن پنج شرکت زیرمجموعه آن شامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات خاورمیانه، شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا، شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو) و شرکت مدیریت بینالمللی همراه جاده ریل دریا (هیمکو) حضور یافتهاند.
شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات همچنین چهار نشست تخصصی را همزمان با این نمایشگاه برگزار میکند که دو نشست "اندازهگیری و تحلیل ترقیق در معدن" و آشنایی اولیه با اصول طراحی کارخانه تغلیظ مس دیروز دوم اسفند برگزار شدند و دو نشست "اصول حفاری اکتشافی" و "اصول طراحی کارخانجات لیچینگ" نیز به ترتیب چهارشنبه از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ و پنجشنبه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ برگزار میشوند.
گفتنی است، سیستان و بلوچستان دارای ذخایر معدنی متنوع و فراوانی است که تاکنون سرمایهگذاری چندانی برای بهرهبرداری از آنها نشده است. با این حال شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات از طریق شرکت تجلی و با همکاری سهامداران دیگر، سرمایهگذاری بزرگی را در معدن مس جانجا در سیستان و بلوچستان آغاز کرده است که به نظر میرسد با اجرای این پروژه، تحول بزرگی در حوزه معدن و صنایع معدنی استان سیستان و بلوچستان رخ خواهد داد.
میزان ذخیره معدن مس جانجا حدود ۳۰۰ میلیون تن با عیار ۰.۲۶ درصد است. پروژه مس جانجا شامل احداث یک کارخانه تولید کنسانتره با ظرفیت ۱۳۰ هزار تن در سال و یک کارخانه تولید کاتد با ظرفیت حدود ۵ هزار تن در سال است. پیشبینی شده است که کارخانه تولید کنسانتره تا پنج سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.