مطابق بند (ه) تبصره هفت لایحه بودجه ۱۴۰۲، دولت موظف است سهم ۱۵ درصدی حقوق دولتی معادن را هر سه ماه یک بار به خزانه معین استان واریز کند و با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد بهمنظور توسعه زیرساختهای آن و رفع آسیبهای محیط زیستی اختصاص و گزارش آن را به مجلس ارائه کند.
همچنین در جهت اجرای قانون پرداخت یک درصد فروش معادن بابت اصلاح خرابیهای وارده به منابع طبیعی و عوارض محیط زیستی گزارش اقدامات انجام شده را هر دو ماه یکبار به مجلس ارائه دهد.
صادرات مواد و محصولات معدنی مشمول مالیات و عوارض صادراتی شد
برپایه این گزارش، مطابق بند (ن) تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۱ به منظور اجرای سیاست های کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب در جهت تحقق جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، درآمد حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله بیلت، بلوم و اسلپ، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی از جمله قیر و متانول، اوره و پلیاتیلن به صورت خام و نیمه خام در تمام نقاط کشور مشمول مالیات و عوارض صادراتی میشود.
آیین نامه اجرایی این بند و تعریف فهرست مواد خام و نیمهخام علاوه بر موارد مذکور و همچنین علاوه بر موارد مندرج در تصویبنامه شماره ۵۹۱۵۶ هیأت وزیران در مدت یک ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی (مسوول)، صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری پیشنهاد و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است نسب به وصول منابع حاصل از این بند و حقوق ورودی (مطابق بند د ماده یک قانون امور گمرکی مصوب ۲۲/۸/۱۳۹۰) همه ماشینآلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی، اقدام و منابع حاصل را به ردیف درآمدی شماره ۱۱۰۵۱۸ جدول شماره ۵ این قانون واریز کند.
آیتالله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری امروز (چهارشنبه، ۲۱ دیماه ۱۴۰۱) لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را به مجلس تقدیم کرد. این لایحه دومین لایحه بودجهای است که دولت سیزدهم تدوین و به مجلس تقدیم کرده است. بر اساس ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور از حیث منابع و مصارف افزون بر ۵۲ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۹۶۵ میلیارد ریال است.
منبع ماین نیوز