مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو، از نهایی شدن تامین اعتبار برای ساخت ۳ هزار و ۱۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات معدنی تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد.
مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو محمدعلی رفیعی افزود: براساس برنامه ریزی که با سازمان برنامه و بودجه انجام شده است، ۶۰۰ دستگاه ماشین آلات سنگین در سال ۱۴۰۱، هزار دستگاه در سال ۱۴۰۲ و هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال ۱۴۰۳ تولید و در اختیار فعالان معدنی قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکوبا اشاره به همکاری با طرفهای خارجی گفت: براساس قراردادهایی که برای تامین قوای محرکه منعقد شده است تولید هزار دستگاه را برای سال جدید میلادی برنامه ریزی کرده ایم.وی با اشاره به تقاضای بازارهای منطقه برای خرید ماشین آلات معدنی ایرانی افزود: تقاضا برای خرید ماشین آلات معدنی در کشورهای همسایه زیاد است و با وجود آنکه طرفهای خارجی سود بیشتری میدهند، اما اولویت ما تامین نیاز داخل است.
مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو رفیعی با اشاره به فرسودگی ماشین آلات معدنی به عنوان چالش اصلی در حوزه معدن کاری، گفت: هم اکنون، یکی از مشکلات اساسی در بهره برداری، کارایی پایین ماشین آلات معدنی است که معادن را بلااستفاده میکند و باید این مشکل به صورت زیربنایی و اصولی برطرف شود. مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو با اشاره مشکلات جابجایی مواد معدنی نیز افزود: در ۲۰ سال گذشته برنامه ریزی مشخصی برای این موضوع انجام نشده و در حال حاضر نیز ایمیدرو در رابطه با پیمانکاران معدنی راهبرد مشخصی ندارد.
وی ادامه داد: سالانه، توان تامین ۲ هزار دستگاه ماشین آلات مورد نیاز معادن از طریق تولید، بازسازی و واردات ماشین آلات معدنی در کشور وجود دارد تا بتوان بازسازی و نوسازی در معادن را اجرایی کرد.مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو با انتقاد از برخی واردکنندگان ماشین آلات معدنی گفت: تولیدکنندگان با وارداتی که توسط متخصصان این حوزه و با کار کارشناسی انجام شود، مشکلی ندارند، بلکه مشکل زمانی ایجاد میشود که دلالها برای بازار تصمیم میگیرند و هر ماشین آلاتی را که در بازار منطقه وجود دارد، بدون توجه به عمر مفید و کارکرد آن وارد میکنند.
مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو افزود: واردات ماشین آلات معدنی به این شکل که بیشتر آنها عمر بالای ۱۰ سال دارند و اغلب هم در اختیار معادن کوچک و متوسط قرار میگیرد، هیچ کمکی به فرایند بهره برداری و افزایش بهره وری در معادن نمیکند. مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو به مشکلات معادن در بازسازی ناوگان نیز اشاره کرد و گفت: در بازسازی ناوگان معادن با سه مشکل اصلی شامل نبود مکانیک ماهر، کمبود قطعات یدکی اصلی و نداشتن ابزار و آموزش کافی مواجه هستیم و با وجود آنکه مراکز استانی برای تعمیرات ماشین آلات معدنی ایجاد شده است، اما به دلیل حجم بالای ماشین آلات فرسوده، این مراکز پاسخگوی نیاز معادن برای بازسازی نیست.