مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه به تشریح عملکرد و برنامههای این هلدینگ پرداخت.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات سعدمحمدی با اشاره به تغییر وضعیت این شرکت بیان کرد: شرکت شاهد یک تغییر وضعیت بوده است. در گذشته این شرکت فعال در بازار سهام بود اما در شرایط امروز وارد سرمایهگذاری عملی و اجرایی شده است.وی افزود: در ۴۸ پروژه پیشرفت پیشران اقتصادی کشور ۷ پروژه متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است. یکی از پروژهها نیروگاه ۳۶۰ مگاواتی سمنان است که تا پایان مهرماه افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.به گفتهی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، مجموعه پروژههایی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در شرکت در جریان حدود ۶۰ پروژه با ارزش سرمایهگذاری ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است. وی در تشریح پروژههای "ومعادن" گفت: : در حال حاضر پروژه فولاد کردستان ۱۲.۱۶ درصد، ذوب فولاد سازی حدود ۱۰ درصد، گندلهسازی شهرک ۲۴.۵۳ درصد، نیروگاه خورشیدی ۸۰ درصد، فولادسازی اردبیل ۱۳.۶۶ درصد و فولادسازی اقلید ۲ درصد پیشرفت داشته است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات سعمحمدی عنوان کرد: در بخش فولادسازی ۱.۶ میلیون تن پروژه در دست اجرا دارد که یک میلیون تن آن در شرکت صنایع فولاد کردستان در قروه در دست احداث میباشد و ۶۰۰ هزار تن آن نیز در شرکت صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه در دست اجرا است.
مدیرعامل "ومعادن" با اشاره به اینکه در حوزه معادن اولویت نخست شرکت اکتشاف است، گفت: مهمترین برنامههای اکتشافی هلدینگ را شرکت صبانور انجام میدهد. پهنههای شهرک، باباعلی و گلالی در حال حاضر در دست حفاری قرار گرفتهاند تا شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بتواند میزان ذخایر و استخراج را بالا ببرد. ۶۰ هزار متر حفاری عمقی در برنامه سال جاری شرکت است که به این منظور ۷ دستگاه حفاری خریداری شده است یک دستگاه آن وارد کشور شده و دو دستگاه دیگر تا هفته آینده وارد کشور میشود و دو دستگاه نیز تا مهرماه سال جاری وارد کشور خواهد شد.وی بیان کرد: با اکتشافات انجام شده خبرهای بسیاری خوبی را به ویژه در حوزه سنگآهن اعلام خواهیم کرد. همچنین مجتمع فولاد قروه، مجتمع فولاد بیجار و شرکت فولاد اقلید پارس، که در غرب کشور با سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حال احداث هستند، دو پهنه قروه و بیجار را نیز اکتشاف خواهند کرد. پهنههای مذکور با توجه به احداث ۵ میلیون تن آهن اسفنجی توسط هلدینگ نیازمند خوراک مورد نیاز این کارخانه را تامین خواهند کرد ضمن اینکه میتواند این خوراک مورد مصرف شرکتهای بزرگی چون فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خراسان قرار گیرد.سعدمحمدی درباره کارخانه ککسازی طبس گفت: ککسازی طبس یک تکنیک جدید نسبت به سایر کارخانهها دارد، در این کارخانه ماهیانه ۶ هزار تن کک تولید میشداما در تیرماه ۸ هزار تن و در مرداد ماه به ۹.۸ هزار تن افزایش یافته و بهزودی تولید ماهانه از ۱۰ هزار تن نیز عبور خواهد کرد. همچنین سلول دوم و سوم نیز وارد مدار خواهد شد.وی در ادامه با اشاره به معدن مس جانجا افزود: کنسرسیومی با راهبری ومعادن معدن مس جانجا را برنده شد، که با بازنگری جدید به نقاط جدیدی دست یافتیم و انشااله یک کارخانه لیچینگ بر روی کانسارهای سولفیدی و کارخانه کنسانتره مس نیز برنامهریزی شده است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات سعدمحمدی با اشاره به اینکه آینده صنعت به سمت کاهش کربن است، گفت: کشورها باید در کاهش co2 برنامهریزی کند و این بحث بینالمللی است که نباید از دنیا عقب بمانیم.مدیرعامل "ومعادن" در ادامه نیز عنوان کرد: خرید سهم ایرتیک توسط شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات انجام شد که هم به عنوان عملیات و هم مشاوره از این شرکت استفاده میکنیم. پروژههای الکترود گرافیتی در کازرون، لولههای بدون درز و چند پروژه دیگر نیز در حال بررسی است که از جمله برنامههای آتی شرکت است. در بحث وانادیوم در حال کار هستیم و ایران این توان را دارد که در حوزه عناصر نادر و فروآلیاژها حرفهای مهمی برای گفتن داشته باشد.وی تاکید کرد: در بخش معدن باید فعالیتهای علمی هوشمند همسو با دنیا انجام شود و قطعا کشور باید یک پوستاندازی جدید در بخش معدن هم به لحاظ نرمافزاری و سختافزاری داشته باشد. باید مجموعهها را به لحاظ دانش و تکنیک تجهیز کنیم که این نیاز جدی معادن کشور است.
سعدمحمدی در ادامه گفت: اتحادیه اروپا ۲۰ عنصر استراتژیک را معرفی کرده و ما با توجه به اینکه در دهکده جهانی زندگی میکنیم باید همسو با دنیا حرکت کنیم. باید در عناصر نادر خاکی سمت و سو بگیریم که این موضوع برای کشور جدی است.به گفتهی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات قطعا یکی از عواملی که قیمت تمام شده را افزایش میدهد زیرساخت است و این بخش نیازمند سرمایهگذاری است. وی درباره نیاز این بخش به نوسازی ماشینآلات بیان کرد: با کاهش عمر ماشینآلات قیمت تمام شده محصول افزایش مییابد و کاهش سود و بهرهوری و حجم عملیات را شاهد خواهیم بود. ما قطعا نیازمند نوسازی ماشینآلات و استفاده از تکنیکهای جدید هستیم تا حجم عملیات را افزایش و هزینهها را کاهش دهیم.