-توسعه (Development) یک فرآیند تغییر و تحولی است که به منظور شکوفایی و تحقق ظرفیتهای نهفته و بالفعل کردن آن ها بر اساس قابلیتها و شایستگیهای محوری یک سازمان صورت میگیرد. توسعه پایدار ابعاد گوناگونی دارد. جنبههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی، ابعاد اصلی یک توسعه پایدار به شمارمیآیند.
در بُعد اقتصادی توسعه، حفظ شالودههای اقتصادی سازمان بعنوان یک بنگاه اقتصادی مدنظر قرار دارد و در بُعد اجتماعی و سیاسی توسعه نیز، عوامل موثر و متقابل آن بر فرهنگ و شیوه زندگی و مشارکت سیاسی جامعه پیرامونی برای رسیدن به یک توسعه پایدار در نظر گرفته میشود. در توسعه پایدار توجه ویژهای به جنبهها و تاثیرات زیست محیطی آن و در نظر گرفتن حقوق جامعه و نسلهای آینده صورت میگیرد. در صنعت و به ویژه صنعت فولاد به دلیل گستردگی حوزه فعالیت و اثرگذاری آن در اقتصاد، محیط زیست و زندگی اجتماعی جوامع انسانی، میبایست با توجه به این جنبهها در طرحهای توسعه خود بر مدار توسعه پایدار حرکت شود.
شرکت فولاد خوزستان با ظرفیت تولید ۳ میلیون و هشتصد هزار تُن شمش رتبه دوم تولید فولاد کشور را در اختیار دارد. برنامه راهبردی شرکت در سال ۱۴۱۰ دستیابی به تولید ۱۳.۶ میلیون تن و حفظ همین جایگاه در صنعت فولاد کشور است. توسعه شرکت فولاد خوزستان با توجه به جنبههای توسعه پایدار در چند سال اخیر شتاب قابل توجهی گرفته است.
میثم شهنیانی معاون برنامهریزی و اجرای پروژههای فولاد خوزستان درباره معاونت و نحوه ارتباط با واحدهای مختلف بیان کرد: آنچه مسلم است دستاوردهایی که در معاونت برنامهریزی و اجرای پروژهها میسر گردید، در سایه همدلی و همکاری یکایک همکاران و پشتیبانی و کمکهای بیدریغ مجموعه فولاد خوزستان؛ از هیئت مدیره، مدیرعامل، قائم مقامها، معاونتها، مدیران و سایر مسئولان و کارکنان محقق شده است. لذا مراتب سپاس و امتنان خود را از یکایک این عزیزان به عمل میآورم.
وی افزود: مجموعه کارکنان معاونت برنامهریزی و اجرای پروژهها نیک میدانند که هر آنچه دستاورد در حوزه پروژههای توسعه شرکت فولاد خوزستان تا به امروز محقق شده است تا رسیدن به وضعیتی که شایسته نام معظم فولاد خوزستان میباشد، فاصله زیادی دارد، از این رو چشم امید به راهنمایی، هم فکری و همدلی تکتک شما عزیزان برای رفع نواقص، بهبود رویهها و عملکردها را داریم. امیدوارم که تجربه و دانش شما یاورمان در گذر از تنگناها، چالشها و مشکلات پیش روی باشد.
معاون برنامهریزی و اجرای پروژههای فولاد خوزستان رمز رمز موفقیت و پایداری در بازار رقابتی امروز را در گروه نگاه توسعه محور داسنت و افزود: این نگاه باید مبتنی بر افزایش تولید، بهبود کیفیت، تنوع و گسترش سبد محصول، استفاده از دانش و تکنیک روز دنیا، بهرهمندی از ظرفیت های بهبود دانشبنیان در فرآیندها و تولید در کنار بهبود شرایط زیست محیطی و بهرهوری است. رسیدن به این مقاصد نیازمند برنامهریزی و ایجاد زیرساختهای مورد نیاز حرکت و پیشروی در مسیر مطلوب و رو به مقصود و رسیدن به توسعه پایدار است.
شهنیانی با اشاره به عمده فعالیتهای معاونت برنامهریزی و اجرای پروژهها گفت: در سالی که گذشت با اقبال و حمایت ارکان مهم سازمان اجرای پروژههای توسعه مورد توجه ویژهی شرکت فولاد خوزستان واقع شد و معاونت برنامهریزی و اجرای پروژهها به عنوان بازوی اصلی در این فرآیند عمدتا در چهار زمینه، فعالیت هایی را در دستور کار خود قرار داد و توفیقهایی نیز حاصل شد که شامل اصلاح ساختار سازمانی و ایجاد زیرساخت لازم جهت بهبود عملکرد و رفع نواقص در مدیریت و اجرای کیفی پروژهها، تمرکز بر پروژههای جاری و اقدام برای رفع موانع، جبران و کاهش برنامه محور تاخیرات پروژهها، ایجاد زمینهی مناسب برای مدیریت هزینه، زمان و کیفیت پروژههای جدید، اجرایی نمودن پروژههای راکد و مورد نیاز شرکت، تامین کمبودهای فنی و تجربی معاونت با بهرهمندی از توانمندیهای درون سازمانی و اصلاح و بهبود فرآیندهای کار مرتبط با اجرای پروژهها میباشد.
وی در ادامه گفت: میزان سرمایهگذاری در پروژههای اجرایی (دارای قرارداد) در سال ۱۴۰۰ جهش چهار برابری را شاهد بوده است و از ۵۲ پروژه اجرایی با مبلغ سه هزار و دویست میلیارد تومان در فروردین ماه ۱۳۹۹ به تعداد ۹۵ پروژه با مبلغ دوازده هزار و سیصد میلیارد تومان در پایان اسفندماه ۱۴۰۰ رسیدهایم و پیشبینی میشود در صورت برگزاری به موقع مناقصات تا پایان سال جاری به تعداد بالغ بر ۱۴۵ پروژه اجرایی دارای قرارداد با مبلغ سرمایهگذاری بالغ بر ۲۴ هزار میلیارد تومان برسیم. این جهش در توسعه و سرمایهگذاری انجام شده و افزایش بیسابقه حجم پروژههای اجرایی در سطح شرکت، در حالی اتفاق افتاده است که با برنامهریزی و اقدامات انجام شده، شاهد کاهش انحراف در برنامههای اجرایی پروژه ها و ایجاد روند کاهشی در آن بودهایم و با استمرار و بهبود برنامههای جبران عقبافتادگی، شاهد رفع کامل این انحراف خواهیم بود. ایمان راسخ داریم که انحراف از برنامهی اجرایی پروژهها زیبندهی نام فولاد خوزستان نیست و به یاری خداوند و حمایت همکاران، کمر به رفع کامل انحراف در تمامی پروژهها بستهایم و به زودی این هدف مهم محقق میشود.
شهنیانی به اشاره به آغاز چند ابرپروژه به منظور افزایش ظرفیت تولید شمش و پایداری تولید در سال گذشته بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ فرآیند اجرای سه پروژهی عظیم احداث نیروگاه، اسلب عریض و اکسیژن ۴ که از پروژههای ضروری، بزرگ و بر زمین مانده در چندین سال گذشته شرکت فولاد خوزستان بودند، کلید خورد و با ایجاد ساختار سازمانی مورد نیاز، قدم در مسیر اجرای این حجم بیسابقه از پروژههای توسعهای شرکت گذاشتهایم. در حال حاضر قرارداد مگا پروژه اسلب عریض به روش EPC&F که یک مجموعه کامل متالورژی ثانویه و ریختهگری فولادهای کیفی و با ارزش افزوده بیشتر است و شاملLF5 ,VOD و یک ماشین ریختهگری تک خط اسلب عریض با تمامی امکانات مورد نیاز در حال اجرا است. مراحل طراحی مهندسی پایه و تفصیلی این مگاپروژه در حال اتمام بوده و به موازات طراحی و مهندسی آن نیز عملیات رفع معارضین زمین پروژه در حال انجام است.
وی ادامه داد: در پروژه اکسیژن شماره ۴ به روش EPC نیز شرایط پیشرفت کار به همین صورت است و به موازات تکمیل فرآیند طراحی و مهندسی پروژه فعالیتهای اجرایی نیز آغاز شده است. در مورد پروژه احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق نیز قرارداد آن به روش BOT نهایی شده و به زودی عملیات طراحی و اجرایی آن آغاز میشود. امیدواریم با بهرهبرداری از این پروژهها، گامی بلند در توسعه شرکت، پایداری تولید و بهبود سبد محصول با ارزش افزوده بیشتر برداشته شود و بخشی از طرح جامع توسعه گروه فولادخوزستان و چشم انداز رسیدن به ظرفیت تولید پایدار ۱۳.۶ میلیون تن در افق ۱۴۱۰ را محقق نماییم.