مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه جنوب کشور (شیراز) از اتمام عملیات صحرایی و مطالعات آزمایشگاهی پروژه اکتشاف عناصر خاکی کمیاب (REE) در استان فارس در مساحتی بالغ بر 17هزار کیلومتر مربع از این استان خبر داد.
به گفته طهمورث یوسفی، مطالعات اکتشافی نوین و همچنین پیجویی مواد معدنی و عناصر استراتژیک در سالهای اخیر در دستور کار ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه جنوب کشور قرار داشته و پروژه یاد شده از جمله مطالعاتی است که در محدوده چهار شهرستان رستم، نورآباد ممسنی، کازرون و فراشبند صورت پذیرفته است.
وی با بیان اینکه بیش از هشتاد درصد مساحت استان فارس به لحاظ جغرافیایی در محدوده زون ساختاری رسوبی زاگرس واقع شده، خاطرنشان کرد: تمرکز و توجه به اکتشاف ذخایر غیرفلزی در این استان حائز اهمیت است.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه جنوب کشور(شیراز) با تاکید بر مطالعات زیرساختی نوین اکتشافی که آینده اکتشافات معدنی دنیا را رقم خواهد زد، از اهتمام این ادارهکل بر ادامه مطالعات اکتشافی با محوریت عناصر استراتژیک خبر داد.
یوسفی افزود: عملیات صحرایی و مطالعات آزمایشگاهی پروژه اکتشاف عناصر خاکی کمیاب (REE) در مرحله اول و در فاز اکتشاف عمومی در نواحی غربی و شمالغربی استان فارس به اتمام رسیده و نتایج اولیه حاکی از امیدبخش بودن محدودههایی از مناطق مورد مطالعه در این استان است.
وی تصریح کرد: در این پروژه تلاش شده از جدیدترین روشهای موجود مطالعاتی بر مبنای استانداردهای جهانی استفاده شود و ابراز امیدواری کرد که این مطالعه پایهگذار مطالعات تفصیلی اکتشاف عناصر خاکی کمیاب (REE) و همچنین انجام مطالعات در سایر مناطق این استان نیز باشد.
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه جنوب با تاکید بر اینکه تحقق رشد 12 درصدی در بخش معدن مستلزم انجام مطالعات تخصصی هر چه بیشتر در کشور است، یادآور شد: سایر مطالعات اکتشافی از جمله مطالعات در پهنههای اکتشافی استان فارس نیز جاری بوده و در صورت رفع مشکلات و تنگناهای موجود تحول اکتشافی در استان فارس دور از انتظار نیست.