تحلیلی معدن 24، نوسان منفی شاخص کل بورس در حالی به 0.6 درصد محدود شد که دو لیدر بورسی یعنی گروه های معدنی و فلزی حرکتی متفاوت را در پیش گرفتند. به طوریکه به رغم رشد یک درصدی شاخص گروه معدنی، شاخص گروه فلزات اساسی با نزول 2.2 درصدی مواجه شد. در این میان همگام با رشد شاخص کل هموزن، کوچترهای بورسی نیز صعود به مراتب بیشتری ار تجربه کردند؛ به طوریکه در گروه فلزی، نماد ملی سربوروی ایران با صعود 14.6 درصدی و هر سهم لولهوماشینسازیایران با رشد 13 درصدی قیمتی همراه شدند. در گروه معدنی نیز تا 7 درصد نوسان مثبت را در نمادهای توسعه معادن روی ایران و معادن بافق شاهد بودیم.
خبرهای رسیده از مذاکرات و خوش بینی ها نسبت به بازگشت مجدد به برجام سبب شد تا بورس بازان از خرید سهام دلاری کمی رویگردان شده و توجه بیشتری به سهام ریالی نشان دهند. همین امر رشد سهام در گروههای کوچکتر بازار را رقم زد. در نهایت نیز در کنار رشد 1 درصدی شاخص گروه معدنی، کاهش 2.2 درصدی گروه فلزات اساسی را شاهد بودیم. اما بازهم با وجود کاهش شاخص گروه فلزی، برخی نمادهای گروه که از وزن کمتری برخوردارند و به نوعی کوچکتر محسوب می شوند، رشدهای قابل توجهی را در کارنامه خود ثبت کردند. به طوریکه هر سهم ملی سربوروی ایران صعود 14.6 درصدی را تجربه کرد و نماد «فلوله» با 13 درصد نوسان مثبت همراه شد. کالسیمین نیز دیگر نماد مثبت این گروه بود که رشد قیمت بیش از 9 درصدی هر سهم را تجربه کرد. این در حالی است که لیدرهای گروه منفی باقی ماندند تا زمینه ساز افت شاخص صنعت را فراهم کنند. بر این اساس هر سهم فولاد مبارکه با 3.2 درصد افت نرخ و هر سهم ملی مس ایران نیز حدود 5درصد کاهش نرخ را در کارنامه خود ثبت کردند.
همانطور که عنوان شد شاخص گروه معدنی سعود یک درصدی را در هفته منتهی به 11 اسفندماه تجربه کرد. در این میان دوقلوهای سنگ آهنی که بعد از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده به منظور افزایش سرمایه بازگشایی شدند، حدود یک درصد افزایش نرخ یافتند. البته هر دو نماد مزبور یعنی چادرملو و گل گهر روزهای محدودی را در هفته گذشته معامله داشتند. بر این اساس چادرملو تنها یک روز و «کگل» نیز 2 روز معاملاتی در هفته گذشته را شاهد بودند. این در حالی است که هر سهم «کروی» با ثبت 7 درصد نوسان مثبت و سهام «کبافق» با 6.3 درصد افزایش قیمت، صدرنشین رشد قیمت در این گروه شدند.
و....