درمان فتوترمال القا شده با لیزر مادون قرمز به تومورهای داخلی بدن به یک استراتژی جذاب برای درمان سرطان تبدیل شده است. استفاده از نورهای مشخص از NIR به عنوان یک محرک خارجی بسیار موثر و متعامد، و در نهایت امکان قرار گرفتن در معرض فضایی و زمانی در ناحیه تومور را فراهم می کند تا نتایج بهتری از درمان را مشخص کند و در عین حال عوارض جانبی از اثرات مستقیم اشعه بر بدن را به حداقل برساند.
به دلیل زیست سازگاری خوب نانوذرات آهن پوسته اکسید آهن/آهن (NPs Fe@Fe3O4) برای حسگر های زیستی بدن و تشدید عوامل مغناطیسی تشخیصی در بیماری استفاده شده است.
بررسی و پژوهش های مختلف بر روی مصرف بیش از حد آهن/هم آهن یک عامل برای سرطانهای سرطان سینه و سرطان پانکراس است. در کل آهن اثر محافظتی در سرطان روده بزرگ و مری دارد. مصرف مکملهای آهن با محرک قسمت های مربوط به اریتروپویزیس برای کمخونی ناشی از شیمیدرمانی سرطان مزایای خاصی دارد.
آهن - ماده مغذی ضروری
آهن یک ماده معدنی ضروری است که برای عملکرد مناسب هموگلوبین ها در خون، پروتئینی که برای انتقال اکسیژن در خون لازم است، حیاتی می باشد. به عنوان یک ماده مغذی ضروری، آهن باید از رژیم غذایی ما تامین شود. همچنین نقش مهمی در فرآیندهای مختلف دیگر مانند ایجاد سروتونین، عملکرد عضلات، تولید انرژی، فرآیندهای گوارشی، تنظیم دمای بدن، سنتز DNA و تقویت سیستم ایمنی دارد.
برخی از نمونه های منابع غذایی آهن عبارتند از:گوشت قرمز، لوبیا قرمز،انواع آجیل، میوه های خشک مانند خرما خشک و زردآلو
آهن غذایی به دو صورت در طبیعت وجود دارد: موادغذایی حاوی 2 نوعی از آهن هستند؛ آهن «هم» که صرفا در منابع حیوانی یافت میشود و آهن «غیرهم» که در منابع گیاهی به وفوروجود دارد.
الف- آهن هِم تقریباً 70-55 درصد از کل آهن محصولات حیوانی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی را تشکیل می دهد و جذب بیشتری دارد.
ب- آهن غیر هِم شامل بقیه آهن و آهن موجود در غذاهای گیاهی مانند انواع حبوبات و انواع غلات و انواع مکمل های آهن است.
ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان سینه و آهن
بررسی های بالینی بر روی بیماران خطر بالای سرطان سینه با غلظت آهن بالا را در توده هایی که آهن در بافتهای سینه دیده شده، نشان داد. در نتایج برتر هیچ ارتباطی بین غلظت آهن معدنی و خطر ابتلا به سرطان سینه در گروههای هدف پیدا نکردند.
مصرف آهن، وضعیت آهن بدن و خطر ابتلا به سرطان سینه آنها در مشاهدات بیشتر متوجه افزایش12 درصدی خطر ابتلا به سرطان در آنهایی که بیشترین دریافت آهن هِم را دارند، دیده شد
تاثیر مکمل های آنتی اکسیدان در مانورغذایی روزانه خطر ابتلا به سرطان سینه مصرف آهن در رژیم غذایی با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه، به ویژه در زنانی که اقلام متفاوت از چربی مصرف میکنند، ارتباط مستقیم دارد، در مطالعات انجام شده خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش پراکسیداسیون لیپیدی ناشی از آهن افزایش می یابد.
ارتباط بین خطر ابتلا به سرطان مری و آهن : از استفاده متناسب از هر 5 میلی گرم در روز افزایش در مصرف کل آهن با کاهش 15 درصدی خطر ابتلا به سرطان مری مرتبط است.
ارتباط بین آهن و خطر سرطان لوزالمعده: خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده با مصرف انواع گوشت، گوشت قرمز، گوشت پخته شده با دمای بالا، گوشت کبابی/کبابی نیم پخته، گوشت خوب/خیلی خوب و آهن هم از گوشت قرمز به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
نتیجه گیری:
در پژوهش های انجام شده مشخص شد که آهن اضافی یک عامل خطر برای سرطان هایی مانند سرطان سینه و سرطان لوزالمعده است، در سیستم گوارش وجود آهن معدنی و دریافت آهن بدون هِم، اثرات محافظتی در سرطان روده بزرگ و مری دارند.انواع مکمل های معدنی آهن همراه با ESA ها برای کم خونی حاصل از شیمی درمانی سرطان مفید است. دریافت بیش از حد آهن معدنی منجر به عوارض جانبی مانند یبوست و درد معده شود و برای کودکان کشنده است.