بهاینترتیب عملکرد رضا رحمانی، وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت در بخش معدن را باید در معاونت معدنی وزارتخانه، ایمیدرو و سازمان زمینشناسی جستوجو کرد. باید گفت با روی کار آمدن رحمانی در عمل تغییرات عمدهای در بخش معدن نداشتیم؛ مگر اینکه جعفر سرقینی جای خود را به داریوش اسماعیلی داد یا اینکه مهدی کرباسیان بهعلت بازنشستگی جای خود را به خداداد غریبپور داد.
این معاونتها نیز تا امروز بر سر پست و مسئولیت خود هستند. از طرفی هم عملکرد بخش معدن را نمیتوان منحصر در عملکرد معاونتها یا مدیران کل دید!
چگونه ممکن است مدیران با هر جابهجایی در رأس وزارتخانه تغییر کنند اما تغییرات مثبت یا منفی در بخش معدن رخ ندهد!؟ ازآنجاییکه دولت یکی از بزرگترین بنگاههای اقتصادی در کشور است، قوانین و مصوبات بخش معدن و اجرای آن در عمل بیشتر به نفع دولت بوده تا یک بخش خصوصی فعال در معدن و صنایع وابسته!
بنابراین اینکه بخواهیم عملکرد مقام عالی وزارتخانه در بخش معدن را ارزیابی کنیم، نتیجهای برای ما نخواهد داشت. در مجموع میتوان گفت عملکرد بخش معدن در دوران محمدرضا نعمتزاده و رضا رحمانی هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و رویهها و تصمیمات و اجرای آنها ثابت بوده است.
ای کاش رضا رحمانی در زمان وزارت خود سعی در توجیه وکلای محترم در خانه ملت برای جداسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت و احیای وزارت معادن و فلزات میکرد.
امیدوارم جانشین ایشان و وزیر جدید پس از گرفتن رای اعتماد از مجلس، این مهم را پیگیری و در نطق دفاعیه این مطلب را بیان کند.
حتی اگر منجر به عدم رای اعتماد وزیر جدید شود، باید این مهم را پیگیری کنیم چراکه بحث منافع ملی و بلندمدت کشور مطرح است.
امیربیژن یثربی- برگزیده بنیاد ملی نخبگان در علوم زمین
سنگ چین- نیازمندی روز صنعت و معدن تجهیزات