آقازاده اظهار در پاسخ به اعتراض نمایندگان جامعه کارگری استان مرکزی نسبت به افزایش ناچیز دستمزد کارگران در امسال از سوی دولت، اظهار کرد: اینکه کف حقوق کارگر ۲۷میلیون ریال باشد از نظر همه ناخوشایند است اما، باید به این نکته توجه داشت که افزایش غیرمتعارف دستمزد کارگران باعث جذب نیروی انسانی زیرزمینی با حداقل حقوق و استثمار کارگر از سوی کارفرما میشود، بنابراین دولت در این فرآیند نهتنها قشر کارگر را تضعیف نکرده بلکه مدافع حق آنان بوده است.
استاندار مرکزی بیان کرد: پودر آلومینا که ماده اولیه خط تولید ایرالکو است تا تیر امسال تامین و تا یکسال دیگر نیز با شرکتهای خارجی در اینباره قرارداد امضا شده است بنابراین مشکلی در تامین مواد اولیه این واحد تولیدی وجود ندارد.آقازاده اضافه کرد: ساخت مجتمع آزادسازی شرکت ایرالکو نیز که تاکنون بیش از ۲۸میلیون دلار تجهیزات این واحد تامین شده تا پایان امسال به نقطه مطلوب میرسد.
وی درباره فعالیت شرکت کمباینسازی ایران نیز گفت: با پیگیری مدیریت این واحد تولیدی و مجموع مدیریت اجرایی استان شرایط کمباینسازی نسبت به ۲سال گذشته بهبود یافته و راهاندازی خط تولید کمباین برنج پنجره نوینی در زمینه توسعه صنعت استان باز کرده است. استاندار مرکزی بیان کرد: سال گذشته با وجود اعمال تحریمها حدود یکمیلیارد دلار کالای غیرنفتی از این استان صادر شد و بیش از ۲۰ هزار اشتغال ایجاد شد که این مهم مرهون فعالیت گسترده جامعه کارگری
استان است.
آقازاده اضافه کرد: شرایط تحریمها و بنیه قوی ملت ایران در تمام لایههای اجتماعی باعث شد که کشور ایران کمترین شمار ابتلا و تلفات ناشی از شیوع ویروس کرونا را متحمل شود در صورتی که یک میلیون از ۳میلیون مبتلا به این ویروس در جهان متعلق به ایالاتمتحده امریکا است و تا کنون بیش از ۵۴ هزار نفر در این کشور بهدلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند. وی تاکید کرد: در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است باید تمامی بخشهای جامعه بهویژه حوزه صنعت توانش را برای جبران خسارتهای ناشی از شیوع کرونا و تحقق شعار سال بهکار بگیرند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیزگفت: ۸ هزار نفر در استان در سامانه بیمه بیکاری ثبتنام کردهاند. «محمد تقیآبایی» افرود: نرخ بیکاری در استان مرکزی در زمستان پارسال برابر با ۶.۹درصد بود که نسبت به مدت مشابه قبل آن ۱.۴ درصد و نسبت به میانگین کشوری نیز ۳.۷ درصد کاهش داشته است. وی با اشاره به اینکه اشتغال ایجاد شده دراستان مرکزی افزونبر ۲۰ هزار مورد بوده است بیان کرد: ۱۵ هزار شغل شناسنامهدار نیز در استان ثبت شده است که از میانگین کشوری بالاتر بوده و شمار کارگاههای فعال زیرپوشش سازمان تامین اجتماعی پارسال از مرز ۲۴ هزار مورد گذشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: واحدهای صنعتی دارای حقوق معوق در سال گذشته ۴۷ درصد کاهش داشت بهطوری که از ۵۱ شرکت به ۲۷ شرکت رسیدیم، اما با شیوع کرونا ۲۵ واحد تولیدی اسفند پیش از موعد فعالیت خود را متوقف کردند و از اول اردیبهشت مجدد به تولید بازگشتهاند و همه این شرایط حاکی از آن است که اقتصاد استان رو به بهبود است. آبایی از پرداخت تسهیلات از هفته سوم اردیبهشت برای ۱۱رسته شغلی آسیبدیده خبر داد و گفت: به ازای هر کارگر ۱۲۰ تا ۱۶۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ ۱۲درصد، برای ۴ میلیون شغل آسیب دیده نیز بین یک تا ۲۰میلیون ریال تسهیلات پرداخت میشود و برای ۳ میلیون نفر از مردم که درآمد ثابت نداشتند از اسفند تاکنون در ۲ مرحله کمک ۲تا ۶میلیون ریال انجام شده است. وی با اشاره به افزایش دستمزد کارگران در سال ۹۹ که مورد دغدغه کارگران است، افزود: در ۴۰سال اخیر برای دومینبار در کشور تفاهمنامه سهجانبه در موضوع تعیین دستمزد کارگران از سوی نماینده کارگران امضا نشد و در نهایت حقوق ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی به تصویب رسید. ۲ هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی بزرگ و کوچک در استان مرکزی وجود دارد و این خطه در جایگاه قطب دوم صنایع مادر تخصصی و قطب چهارم صنعت کشور است./نیازمندی روز صنعت معدن