مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: در صورت بارندگی زیاد، باید از ظرفیت ماشینآلات معادن استفاده کرد.
صفیالله کرامتی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و مدیریت بحران استان زنجان، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۲۸ مورد آتشسوزی مراتع، پنج مورد آتشسوزی کارخانه و واحد موجود در خیابان خیام را داشتیم که در این رابطه از تجهیزات شرکت نفت و خطوط لوله استفاده شد.
وی با بیان اینکه امسال ۱۲ مورد سیل در شهرستانها و دو مورد زلزله ۴ و ۴.۵ ریشتری به فاصله یک دقیقه در قیدار به وقوع پیوست، افزود: یک رانش در شهرستان طارم موجب تغییر در وضعیت روستای گوهر شده و در ماهنشان نیز در روستای خلج، نشست اتفاق افتاده که بررسیها در این موارد در حال انجام است.
این مسئول ادامه داد: امسال در بخش کشاورزی بیش از ۵۹۹ میلیون ریال، در بخش مسکن ۲۸ هزار و ۴۹۰ میلیون ریال و در بخش زیربنایی ۱۳۴ هزار میلیون ریال خسارت وارد شده است. از طرفی همه مناطق کشور تحت تاثیر خشکسالی بوده و انتظار میرود اقدامات لازم برای جذب تسهیلات انجام شود.
کرامتی تصریح کرد: امسال ۲۱ واحد شهری و ۱۷۱ واحد روستایی از طریق سیل آسیب دید و معمولاً دولت هزینههایی را در این موارد پرداخت میکند ولی نیاز است مکاتباتی برای جبران خسارت دستگاهها انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان، از فرمانداران و مدیران دستگاهها خواست حوادث را به محض وقوع اطلاعرسانی کنند. وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت ماشینآلات معادن استان در مواقع بحرانی شد.
در ادامه این جلسه، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز با بیان اینکه ۱۴ پایگاه امداد و نجات این جمعیت با ۳۰۰ نیروی عملیاتی در طرح زمستانه فعال است، اظهار کرد: از اول پاییز تا ۲۴ دیماه این جمعیت به ۱۰۰۰ نفر کمکرسانی کرده است.
سیدقاسم موسوی ادامه داد: با توجه به شرایط جوی پیشبینی شده در روزهای آتی، همه نیروها در حالت آمادهباش بوده و مرخصیها لغو و تمهیدات لازم برای اسکان اضطراری اتخاذ شده است.
وی افزود: به جز شهرستان زنجان در همه شهرستانها پایگاه فیزیکی امداد و نجات جادهای وجود دارد و نیاز است که پایگاهی در اتوبان زنجان - تبریز احداث شود.
این مسئول خواستار اطلاعرسانی هشدارهای هواشناسی در سطح جامعه شد و گفت: انتظار میرود در روزهای آتی سفرهای غیرضروری شهروندان لغو شود.
سیدمحمد شعاعی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه خواستار اطلاعرسانی از طریق رسانهها و هماهنگی بین دستگاهها برای حل مشکلات احتمالی در مواقع بحرانی شد.