خداداد غریب پور در جلسه پایش اکتشاف ایمیدرو ضمن بیان این مطلب اظهارکرد: هدف از اکتشاف در ایمیدرو، سرمایه گذاری، احداث کارخانههای فرآوری، تولید محصول، ایجاد اشتغال و توسعه است.
وی افزود: به دنبال این هستیم تا همه محدودههای امیدبخش را پس از تعامل با نهادهای ذیربط و رفع مسائل موجود و درنتیجه دریافت مجوزهای لازم، طبق روال قانونی به بخش خصوصی واگذار کنیم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به شناسایی ۴۰۰ محدوده امیدبخش جدید در کشور، گفت: درحالحاضر، اکتشاف پهنهها در فازهای شناسایی و پی جویی در ۳۰ استان شامل ۱۰۵ پهنه در بیش از ۶۵۰ هزارکیلومتر مربع در حال اجراست.
وی افزود: از این میزان، ۲۷۸ هزار کیلومتر مربع پهنه شناسایی، پی جویی، خاتمه یافته و آزاد شده است. همچنین، ۳۸۴ هزار کیلومتر مربع پهنه بر روی مواد معدنی مختلف در حال اجراست.
پیشرفت مطلوب عملیات اکتشافی
غریب پور با اشاره به افزایش عملیات اکتشافی ایمیدرو، شرکتهای تابعه و کنسرسیوم اکتشافی در امسال تا ۱.۵ برابر سال گذشته، تصریح کرد: وضعیت پیشرفت واقعی طرح توانمندسازی بخش اکتشاف ۷۴.۴۶ درصد، پهنههای ۱۳ گانه کنسرسیوم اکتشافی (پایا) ۷۷ درصد و شرکت ملی صنایع مس ۹۰ درصد ا ست.
وی ادامه داد: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز ۱۰ پهنه قبلی را تا فروردین آتی و ۱۰ پهنه جدید را تا پایان سال ۹۹ تکمیل میکند. کل حفاری منطقه زرشوران ۳۰ هزار کیلومتر بوده که ۶۶ درصد جلوتر از برنامه است.
راهاندازی نخستین معدن طلای سیستان در مرحله تایید و جذب مشارک خصوصی
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه عملیات اکتشاف طلای سیاه جنگل در استان سیستان و بلوچستان پایان یافته و گزارش نهایی آن برای دریافت گواهی کشف به سازمان استان ارائه شده است، گفت: این پروژه پس از تایید، وارد مرحله جذب مشارک خصوصی از طریق مزایده خواهد شد.
وی ادامه داد: از این رو، نخستین معدن طلا در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی خواهد شد.
ورود به حوزههای جدید اکتشافی
غریب پور با اشاره به برنامههای ایمیدرو در حوزههای جدید اکتشافی خاطرنشان کرد: این سازمان در نظر دارد در حوزههای جدید شامل تهیه و پیادهسازی بانک اطلاعاتی مکان محور GIS برای حفظ دادهها و مستندات مرتبط با آن و نیز اکتشاف ذخایر پنهان و عمیق با استفاده از روشهای نوین اقدام کند.
وی افزود: اکتشاف و فرآوری عناصر کمیاب و نادر خاکی با فناوریهای ویژه، از دیگر برنامه ایمیدرو در حوزههای اکتشافی است که طرح پایلوت آن اجرا و سه شنبه هفته گذشته در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران افتتاح شد.