خداداد غریب پور عصر یکشنبه در حاشیه بازدید از سایت های فولادی مستقر در بندرعباس با بیان اینکه تمام شرکت های معدنی و صنایع معدنی تعهدات ارزی خود را به نظام ارزی کشور انجام داده اند، بیان داشت: مدیریت ارزی این بخش در شرایط سخت تحریم انجام شد و شرکت ها همزمان توانستند نیاز به تجهیزات را نیز برطرف کنند. معاون وزیر صنعت معدن و تجارت تاکید کرد: هیچ نقطه مبهمی در این باره وجود ندارد و مدیریت ارزی حوزه معدن و صنایع معدنی تحت پایش هفتگی بانک مرکزی قرار دارد.
غریب پور یادآور شد: مقایسه شرایط امروز با وضعیت ارزی سال قبل به نیکی تفاوت عملکرد این بخش را در گذر از دوران سخت تحریم و ایجاد آرامش ارزی نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد: امسال نیز با همین روش سال بهتری را برای کاهش اثر تحریم ها و مدیریت ارزی رقم خواهیم زد.
ستاد زنجیره فولاد به ایمیدرو بازمی گردد
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: به زودی ستاد زنجیره فولاد دوباره به ایمیدرو بازگردانده می شود. دکتر خداداد غریب پور افزود: با همراهی بخش خصوصی و شرکت ملی فولاد ایجاد تعادل و توازن در زنجیره را بیش از پیش مدیریت خواهیم کرد. مشکل ان شرکت هایی که برخی موارد با کمبود گندله و سنگ آهن مواجه هستند برطرف خواهد شد.
وی با تقدیر از همکاری منطقه ویژه خلیج فارس با شرکت های سرمایه گذار ابراز امیدواری کرد که این همکاری ها به رونق بیش از پیش تولید بیانجامد. وی از شرایط تولید و توسعه در فولاد کاوه ابراز خرسندی کرد.
غریب پور همچنین خبر داد که تا پایان سال ۲ میلیارد دلار طرح جدید معدنی و صنایع معدنی به مدار تولید می پیوندند. بدین ترتیب برنامه افتتاح ۳.۵ میلیارد دلار طرح تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.
افزود: تولید محصول با ارزش افزوده بالا و زمینه سازی توسعه صنایع پایین دستی فولاد از جمله اقدامات اصلی شرکت هایی است که ایمیدرو مدیریت مجامع سالانه آن ها را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه این سیاست در شرکت های معدنی تحت مدیریت ایمیدرو نیز اجرایی می شود، افزود: ظرفیت اکتشاف و استخراج در خدمت زنجیره فولاد قرار می گیرد. غریب پور تصریح کرد: امسال سرمایه فولاد مبارکه به ۲۱ هزار میلیارد و فولاد هرمزگان ( با رشد ۸۰ درصدی) به ۲۷۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید. فولاد مبارکه امسال حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان سود خواهد داشت.
حذف حرکت های هم عرض
دکتر غریب پور تاکید کرد: ایمیدرو به دنبال هم افزایی و در عین حال حذف حرکت های هم عرض و قراردادن فعالیت های این زنجیره در طول یکدیگر است. وی یادآور شد: امسال تولید فولاد به ۲۸ میلیون تن می رسد و این امر لزوم توجه بیشتر به زنجیره و ایجاد تعادل را بیشتر کرده است.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو همچنین با اشاره به فراهم سازی امکانات برای توسعه صنایع مستقر در منطقه ویژه خلیج فارس گفت: در حال حاضر ۱۷ کارخانه در این منطقه مشغول به کار هستند و ۱۸ پروژه نیز در دست اجرا است.
وی با بیان اینکه تعداد طرح ها، بیش از کارخانه های در حال کار هستند، ادامه داد: در حال حاضر ۱۱ تقاضا برای سرمایه گذاری در منطقه خلیج فارس وجود دارد.
اسکله ۲۰ میلیون تنی می شود
غریب پور خبر داد: قرار است ظرفیت تخلیه و بارگیری اسکله این منطقه از ۱۲ میلیون تن فعلی به ۲۰ میلیون تن افزایش یابد.
وی تنها را آبادانی کشور، کاهش فقر و فاصله طبقاتی را توسعه طرح هایی دانست که منجر به افزایش اشتغال می شود.
غریب پور ادامه داد: سرمایه گذاری ها با مشارکت بخش خصوصی انجام می شود و شرکت ها نیز نیروی انسانی و دانش برای توسعه صنایع معدنی را در اختیار دارند بنابراین مانع خاصی برای کاهش فقر و فاصله طبقاتی پیش رو نداریم./سنگچین