عنصر ژرمانیوم عنصر سی و دوم از جدول تناوبی می باشد با اسم تجاری شیمیایی GE می باشد عدداتمی ماده معدنی ژرمانیم 32 و دارای وزن اتمی 72.630 می باشد . این ماده معدنی در دمای 3106 کلوین می جوشد که معادل 2833 درجه سانتیگراد یا 5131 درجه فارنهایت می باشد. چگالی 5.323 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد تعداد ایزوتوپ های مصنوعی ایجاد شده از این ماده معدنی 19 عدد می باشد.
ایزوتوپ های ژرمانیم رایج با درصد فراوانی موجود:
Ge-74 (36.28 درصد فراوانی طبیعی)
Ge-72 (27.54 درصد فراوانی طبیعی)
Ge-79 (20.84 درصد فراوانی طبیعی)
Ge-73 (7.73 درصد فراوانی طبیعی)
Ge-76 (7.61 درصد فراوانی طبیعی)
بیشترین کاربرد ژرمانیوم در صنایع نیمه هادی می باشد. زمانی که ژرمانیوم با مقادیر کمی آرسنیک، گالیم، ایندیم، آنتیموان یا فسفر دوب شود، برای ساخت ترانزیستورهای قوی و برای استفاده در دستگاه های الکترونیکی کاربرد دارد. ژرمانیوم برای ساخت ایجاد آلیاژ و به عنوان فسفر در لامپ های فلورسنت استفاده زیادی دراد. ماده معدنی ژرمانیوم و اکسید ژرمانیوم (GeO) هر دو ترکیب نسبت به تابش مادون قرمز شفاف هستند . برخی از ترکیبات ژرمانیوم در از نابودی اساسی برخی از انواع باکتری موثر عمل کرده و در حال حاضر در شیمی درمانی بیماران سرطانی در حال مطالعه و پژوهش هستند.
نامهای دیگر : عدد اتمی 32، بیس کربوکسی اتیل ژرمانیوم ، ژرمانیوم لاکتات سیترات، ژرمانیوم ، ژرمانیوم معدنی، ژرمانیوم اورگانیوم، ژرمانیوم اورگانیک.
ژرمانیوم ممکن است در برابر التهاب عملرد خوبی دارد. خواص آنتی اکسیدانی موثر داشته و بر سیستم ایمنی بدن تأثیرات چشمگیری می گذارد.در بیماری های آرتروز زانو، دردهای مفاصل، پوکی استخوان ،انرژی کم ، بیماری ایدز، انواع فشار خون بال،کلسترول بالای خون، انواع بیماری های قلبی ، گلوکوم ، بیماری های چشم آب مروارید، افسردگی و وسواس شدید، مشکلات کبدی حاد ، حساسیت های غذایی ، عفونت های مخمری گوارشی ، عفونت های ویروسی شناخته شده و ناشناخته، انواع مسمومیت با فلزات سنگین اثرات زیادی داشته است. ژرمانیوم زمانی که از راه خوراکی در مقادیری که معمولاً در رژیم غذایی یافت می شود مصرف شود، احتمالاً ایمن سازی بدن و سلامتی خواهد داشت. اثرات منفی ژرمانیوم در نارسایی کامل کلیه ها و مرگ ناشی از آن گزارش شده است . دربارداری و شیردهی ماده معدنی ژرمانیوم اصلا توصیه نمی شودو عوارض و مرگ و میر ناشی از آن گزارش شده است.
وجود ژرمانیوم توسط شیمیدان روسی دیمیتری مندلیف در سال 1869 پس از ایجاد جدول تناوبی عناصرپیش بینی شده بود. در جدول مندلیف چیدمان عناصر بر اساس وزن اتمی شکاف هایی در جدول رده بندی و جا گذاری شد. طبق عنصر جاگذاری شده در جدول توسط مندلیف پیشبینی کرده بود که عنصر 32دارای چگالی 5.5 گرم در سانتیمتر مکعب و همچنین وزن اتمی 70 (کمی کمتر از چهار برابر وزن اتمی آب) باید باشد یا بسیار نزدیک به خواهد بود.
حال چه کسی می دانست؟ ژرمانیوم می تواند متالوئید باشد، ودر واقعیت دارای خواص فلزات و غیرفلزات همزمان باشد. ژرمانیوم مثل آب هنگام یخ زدن، منبسط می شود. سایر موارد مشابه با همین خاصیت عبارتند از: گالیم، سیلیکون، بیسموت و آنتیموان.
کاربرد : زمانی که در گیرنده های راداری با وضوح بالا مورد استفاده قرار گرفت، شناسایی شد. اولین ترانزیستور ژرمانیومی کمی بعد اختراع شد.معمولا ماده معدنی ژرمانیوم همراه با سنگ معدن روی و همچنین با آرژیرودیت، ژرمانیت و زغال سنگ استخراج به صورت هم ژنز یافت و می شود.
کاربرد ماده معدنی ژرمانیم در بهبود سیستم ایمنی
---تامین اکسیژن مفید در بدن
---نابود کننده رادیکال های آزاد.
---موثر بر درمان بیماری های حساسیت ها و آلرژی، آسم و بیماری های ریوی ، آرتریت، HIV/AIDS
---موثر بر انواع مختلف سرطان
---راندمان بالای ردیابهای نوری ژرمانیوم
---ردیابهای سیلیکونی
---کنترل وکنترل کننده ها از راه دور تلویزیون
--- باز کردن درهای اتوماتیک رایج در فروشگاههای
--- سیستمهای ارتباطی فیبر نوری
---کاربردهای علمی در مقاطع و رشته های مختلف نجوم، تحقیقات آزمایشگاهی و نظارت بر محیطزیست
---دستگاه های الکترونیکی متشکل از آلیاژ
--- فسفر موجود برای لامپ های فلورسنت