عرصه صنعت یکی از راهبردیترین بخشهای اقتصاد یک کشور است که توسعه و پیشرفت در آن میتواند به مثابه بخش پیشران عمل کرده و سایر بخشهای اقتصاد کشور را به دنبال خود به جلو هدایت نماید. از سوی دیگر توسعه و پیشرفت در صنعت به یک همدلی و هماهنگی بین واحدهای تولیدی و صنعتی، دستگاههای اجرایی و دولتی همچنین مردم نیاز دارد.
بدنه اجرایی کشور باید تلاش خود را در راستای رفع موانع تولیدکنندگان به کار بندند و مردم نیز با خرید اجناس ایرانی وظیفه خود را در حمایت از صنعت کشور ایفا نمایند. اما مهمترین وظیفه در این مسیر به عهده واحدهای صنعتی است که با تلاش مستمر و روزافزون بتوانند کیفیت محصولات خود را به طور مستمر افزایش داده و موجبات رضایت مشتری داخلی و ورود به بازارهای جهانی را اخذ کنند.
یکی از واحدهای صنعتی استان آذربایجانشرقی که در سالیان گذشته عملکرد بسیاری درخشانی داشته و توانسته است علاوه بر صادرات محصولات خود افتخارات زیادی را به خود اختصاص دهد، مجموعه کلر پارس است.
شرکت کلر پارس که یکی از شرکتهای تحت پوشش شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) است در سال ۱۳۶۶ برای تامین کلر شرکتهای آب و فاضلاب در شهر تبریز به ثبت رسیده و عملیات ساخت آن آغاز شد و در نیمه دوم سال ١٣٧٧ به بهرهبرداری رسید.
کلر پارس از ابتدای بهرهبرداری، اجرای طرحهای توسعه محور را در اولویت خود قرار داد و با توسعه مساحت کارخانه به ۲۱ هکتار، ظرفیت تولید کلر از ۲۰ تن را به بیش از ۵۰ تن در روز افزایش داده است.
این شرکت در زمینه تولید مواد شیمیایی گندزدا و ضدعفونیکننده از قبیل کلر، مشتقات آن و آب اکسیژنه فعال است و محصولات آن در صنایعی نظیر آب و فاضلاب،و بهداشتی، نیروگاهها، دارویی و غذایی، پتروشیمی، پالایشگاه نفت و گاز، رنگسازی، کاغذسازی و نساجی مصرف میشود.
عملکرد ویژه این مجموعه باعث گردید، کلر پارس از طرف خانه صنعت و معدن استان آذربایجانشرقی به عنوان واحد نمونه صنعت و معدن معرفی شود.
افزایش صادرات همراه با توجه به محیط زیست
ابوالفضل باباپور، مدیرعامل شرکت کلر پارس در گفتوگو با خبرنگار فارس در تبریز، اظهار داشت: در حال حاضر شرکت کلر پارس با بهرهگیری از ناوگان تخصصی حمل و نقل مواد شیمیایی، با تولید ۶۵ هزار تن توانسته است علاوه بر رفع کامل نیاز داخلی کشور، محصولات خود را به بیش از ۲۶ کشور جهان صادر نماید.
وی افزود: استفاده از تکنولوژی دوستدار محیط زیست (ممبرانی) در تولید کلر و سود سوزآور، که هرگونه ناخالصی جیوه را از آنها حذف میکند باعث شده است تا کلر پارس به یک شرکت دوستدار محیط زیست با جایگاه منطقهای ویژه تبدیل شود.
عملکرد بینظیر کلر پارس در عرصه توجه به شاخصهای محیط زیستی بهگونهای بود که رئیس سازمان محیط زیست استان، تلاشهای این مجموعه را ستودنی توصیف کرد.
کسب افتخارات متعدد در سایه عملکردی درخشان
مجموعه کلر پارس با اصلاح شاخصهای مالی، بهبود فرآیندهای سیستمی و افزایش مستمر کیفیت و میزان تولید توانسته است به یکی از واحدهای پیشرو در هلدینگ شستا و استان آذربایجانشرقی مبدل گردد.کسب عناوین مختلف استانی و کشوری در سالهای اخیر به خوبی نشاندهنده این مسأله است.
شرکت کلر پارس در سال گذشته در چهارمین همایش ملی پدافند شیمیایی که به همت سازمان" span="">غیرعامل کشور و دانشگاه بقیه الله (عج) برگزار گردید، به عنوان تنها شرکت زیر مجموعه هلدینگ شستا با دریافت تندیس ویژه همایش و لوح تقدیر، مورد تجلیل و قدردانی قرار گرفت.
در این همایش مجموعههای صنعتی و تولیدی بر اساس شاخصهایی مانند انبارش و نگهداری امن، ایمنی حمل و نقل، آموزشهای لازم برای پرسنل و مصرفکنندگان و رعایت جوانب مختلف ایمنی مورد ارزیابی قرار میگرفتند که شرکت کلر پارس به دلیل عملکرد درخشان خود در این حوزه به عنوان برگزیده این همایش انتخاب شد.
همچنین این مجموعه در سالجاری به عنوان واحد صنعتی برگزیده در هفتمین دوره طرح رتبهبندی شرکتهای برتر منطقه شمالغرب و غرب کشور موسوم به ایران تک انتخاب گردید.
در این رتبهبندی که با مشارکت اتاق بازرگانی تبریز و سازمان مدیریت صنعتی آذربایجانشرقی در تبریز انجام میشود. شرکتهای غرب و شمالغرب کشور بر اساس ۴ شاخص کلی رشد و بازدهی، اثربخشی در بازارهای بینالمللی، اشتغالزایی و استفاده هوشمندانه از داراییهای شرکت و یک شاخص جداگانه تحت عنوان کیفیت خدمات و محصولات رتبهبندی میشوند که کلر پارس موفق شد به عنوان شرکت برگزیده انتخاب شود.
این مجموعه موفق در کنار سایر افتخارات خود توانست امسال عنوان واحد نمونه ملی استاندارد را نیز کسب نموده و کیفیت بالای محصولات خود را به اثبات برساند.
در انتخاب واحد نمونه ملی استاندارد مجموعهها طی یک فرآیند طولانی زیرنظر گرفته شده و شاخصهای مدنظر سازمان ملی استاندارد شامل ارتقای سطح کیفی و تکنولوژی، آموزش مدیران کنترل کیفی، تدوین استانداردهای ملی، صادرات، ثبت اختراع و درج مقالات بینالمللی، استمرار کاربرد پروانه نشان استاندارد و نمره منفی در بازدیدها و نمونهبرداریها مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرند و واحدهایی که بتوانند نمره بالایی در این زمینه کسب نمایند، به عنوان واحد نمونه ملی استاندارد معرفی می شوند.