رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان اردستان گفت: بررسی های انجام شده از معدن لاپلنگ اردستان نشان از وجود حیاتی ارزشمند در این مکان است.
مهدی مشهدی اظهار داشت: با بررسیهای سطحی و مشاهدات اولیه از محل معدن «لاپلنگ» یعنی محل پیدا شدن دو جسدی که در هفتههای قبل کشف شد، یک معدن بسیار قدیمی بوده که از سالهای بسیار دور ایرانیان به ویژه مردمان قدیم روستاهای چاهریسه، باقرآباد و غیره از این معدن روی و سرب استخراج میکردهاند.
وی افزود: در مشاهدات اولیه با دو کوره فرآوری و ذوب مواجه شدیم که قدمت این کورهها مربوط به دوره صفویه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان خاطرنشان کرد: بررسی کارشناسان باستان شناس اداره کل استان اصفهان و مصالح به کار رفته در آن قدمت بالای این محل و وجود حیاتی ارزشمند را نشان میدهد.
مشهدی تصریح کرد: صحبتهایی از حضور روسها و انگلیسیها از زمان جنگ جهانی دوم در معادن ایران و معدن روی لاپلنگ هست و اینکه این معدن در دوره پهلوی اول هم فعال بوده است.
وی ادامه داد: متأسفانه به دلیل کار کردن ماشین آلات در این مکان و برداشتهایی که صورت گرفته تعدادی از کانالها به طور کامل تخریب و از بین رفته است.
انتقال اسکلتهای کشف شده به موزه شهر زواره
رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان گفت: اجساد با هوشیاری تکنسین معدن و راننده بیل مکانیکی از بین نرفته و تحویل عوامل نیروی انتظامی شهرستان شده و با احتیاط کامل توسط میراث فرهنگی از محل ستاد نیروی انتظامی به موزه شهر زواره برای بررسی و نظرات کارشناسی منتقل شده است.
مشهدی در خصوص اعلام جنسیت، سن اجساد و همچنین قدمت آنها خاطرنشان کرد: در بررسیهای اولیه مشخص شده که به احتمال قوی یکی از این افراد فردی بالغ و دیگری فردی نابالغ بوده است که یکی از آنها جنسیت مونث دارد.
وی یادآور شد: در خصوص قدمت اسکلتها هم پس از بررسیهای دقیق کارشناسی این مهم مشخص میشود.