نایب رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خواستار آن شد تا بررسی مشکلات معدنکاری فراسرزمینی، همچنین تشکیل کنسرسیوم های معدنی و ایجاد کلینیکهای معدنی جزو اولویتهای کار این کمیسیون در دوره جدید باشد.
مهرداد اکبریان امروز (دوشنبه) در نشستی با اعضای کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران افزود: همه توان این کمیسیون به اعضای آن وابسته است و با همکاری و هماهنگی و حضور همه اعضا میتوان کمیسیون موفقی متصور بود و در غیر این صورت از دست چند نفر کار خاصی برنمی آید.
وی با بیان اینکه فعالیتهای جایی همانند کمیسیون میتواند کنشی یا واکنشی باشد، خاطرنشان کرد: در فعالیت های کنشی نیازمند برنامه ریزی و نقشه راه هستیم و در این راستا میتوان مسائلی را برنامهریزی کرد.
اکبریان ادامه داد: امروز نسبت به معدن و معدنکاران در سطح جامعه ضعفی در فرهنگ عمومی وجود دارد، به طوری که معدن را همردیف گنج میپندارند و مشکلات معدن و معدن کاری برای عموم جامعه آشکار نشده است.
وی اضافه کرد: به همین دلیل است که معدن کاران مورد هجوم معارضان مختلف دولتی و مردمی قرار میگیرند و همچنین برخی نمایندگان مجلس برداشتهای غلطی نسبت به جامعه معدن دارند و گاهی اوقات تصمیمات خسارت بار و اشتباهی نیز می گیرند.
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران اظهار داشت: بر این اساس در بحث فرهنگ سازی عمومی با مخاطب عام باید از طریق رسانههای مختلف و تلویزیون کار شود و در این زمینه نیازمند یک برنامه ریزی مدون هستیم.
وی گفت: امروز شاهد رواج معدنکاری فراسرزمینی در کشور هستیم و به طور مشخص فعالیتهایی را از سوی برخی در کشورهای آسیای میانه، استرالیا و افغانستان شاهدیم؛ با این حال هنوز این موضوع متولی خاصی در کشور ندارد و این افراد با سرمایه شخصی خودشان به این کار اقدام کرده اند.
اکبریان بیان داشت: اگر این افراد در کشورهای یاد شده و سایر کشورها با توقف و برخورد از سوی دولت مواجه شوند، هیچ برخوردی از سوی ایران نمی توان با آنها داشت و انتظار میرود کمیسیون روی این مسئله کار کند، افرادی که سراغ این کار رفتهاند را شناسایی کرده و مسائل مربوط به در قالب همین کمیسیون مطرح و پیگیری شود.
وی به جلسه اخیر کمیسیون جهش تولید مجلس اشاره کرد که در یک مورد نمایندگان خواستار ورود به مزایده های معدنی و خارج کردن معادن از دست کسانی که نتوانسته اند کار کنند در مدت کوتاه شده بودند و گفت: همه ما موافق این موضوع هستیم، اما در عمل دیده شده که اجرای این مسائل همیشه به بدترین صورت انجام شده و اتفاقا روی معادنی دست گذاشته شده که ناحق بوده و نباید انجام می شد.
نایب رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران گفت: در آن جلسه پیشنهاد کردیم که کنسرسیوم های معدنی در کشور شکل بگیرد، نمایندگان آنها را تایید کرده و امتیازاتی برایشان قائل شوند که می تواند این کنسرسیوم ها در بخش های اکتشاف، استخراج و صنایع معدنی باشد.
وی همچنین بر تاسیس کلینیک های معدنی وابسته به بخش خصوصی و تشکل ها در استان ها تاکید کرد و افزود: یکی از اقدامات این کلینیکها می تواند بررسی معادن غیرفعال و مشکلات آنها باشد، زیرا اگر حتی مالکیت معادن مشکل دار عوض شود تغییر خاصی اتفاق نخواهد افتاد.