ایرباس، ایر لیکواید و آی اسپیس اروپا همکاری خود را برای تشکیل گروه EURO2MOON، به عنوان یک پلتفرم غیرانتفاعی که برای اکتشاف و توسعه منابع ماه ایجاد شده، اعلام کرده اند. طبق گزارش ها، آژانس منابع فضایی اروپا (ESRIC) نیز قرار است به این گروه بپیوندد، در اقدامی که آن را به اولین عضو غیربنیانگذار پلت فرم تبدیل می کند.
در این سرمایه گذاری جدید قرار شده تا تخصص برای تسریع صنعت منابع قمری و درک بیشتر از پتانسیل آن به دست آید. از جمله جنبه هایی که باید مورد بررسی قرار گیرد، استفاده از این منابع طبیعی در کاربردهای علمی، تجاری و فناوری برای حمل و نقل طولانی مدت است.
از زمانی که یخ آب توسط فضاپیمای کلمنتاین در سال 1994 کشف شد، چشماندازها برای استفاده از منابع ماه بیش از پیش زیر ذره بین قرار گرفت، اما یافتن روشهای اکتشاف پایدار همچنان یک چالش باقی مانده است و هنوز شرکت های مختلفی در سراسر دنیا بر روی پروژه های این چنین مشغول به فعالیت هستند.
آندریاس هامر، رئیس بخش اکتشافات فضایی ایرباس در این زمینه می گوید: ماه، فرصتهای عظیمی را در دهههای آینده هم از نظر علمی و هم از نظر اقتصادی ارائه خواهد کرد. با متحد کردن تلاشهای خود در اروپا، میتوانیم مهارتها و تخصص خود را برای به ارمغان آوردن حداکثر سود برای همه افراد روی زمین به کار بگیریم.
این انجمن قرار است دفتر مرکزی خود را در لوکزامبورگ داشته باشد و اعلام کرده است که از هر شریک دیگری استقبال خواهد کرد، مشروط بر اینکه آنها مستقر در اروپا یا عضو آژانس فضایی اروپا باشند.
ایرباس در حال حاضر با آی اسپیس همکاری خود را آغاز کرده و یکی از سرمایهگذاران پیشرو در این شرکت و ماهنورد آن است که پیشبینی میشود اولین ماموریت خود را در نیمه دوم سال 2022 راهاندازی کند. این ماه نورد که در ژاپن طراحی شده، مراحل نهایی مونتاژ را در اروپا سپری میکند. تا برای پرتاب آماده شده و راهی کشور آمریکا شود.
یویچیرو هیکوساکا، مدیر ایرباس ونچرز در این باره گفته است: فناوری که شرکت آی اسپیس درا ختیار دارد و بر روی آن کار می کند چیزی نزدیک به یک انقلاب حساب می شود و برای ایجاد تغییرات گسترده در انواع صنایع ایجاد شده است. با این فناوری می تواند معدنکاری، انرژی، ساخت و ساز و تامین منابع را متحول کرد. ما بری همکاری در زمینه اکتشافات معدنی در ماه آماده همکاری با این مجموعه هستیم و امیدواریم که به زودی فضای این تحقیقات را عملیاتی نماییم.
امید است روزی این فناوری ماه نورد سنگ بنای استخراج و بهره برداری از منابع ماه باشد، با هوش مصنوعی و توابع جمع آوری داده ها برای کمک به جمع آوری اطلاعات در زمین ماه و منابع موجود در آن می تواند کمک بسیار بزرگی برای بخش معدنی فضایی در آینده ای نه چندان دور باشد.